Cauta

MAREA FOAMETE. În Sri Lanka, oamenii care nu mai au ce mânca au dat buzna peste casele bogaților! Imagini VIDEO teribile din capitala Colombo

MAREA FOAMETE. În Sri Lanka, oamenii care nu mai au ce mânca au dat buzna peste casele bogaților! Imagini VIDEO teribile din capitala Colombo (foto: captură twitter)

Pe lângă situația din Ucraina, ce continuă să preocupe întreaga planetă, la peste 80 de zile de când a început războiul, atenția Europei se îndreaptă și asupra crizei din Sri Lanka și a problemelor cu care se confruntă mulți dintre locuitorii țării insulare cu capitala la Colombo.

Unde se poate vorbi deja despre marea foamete și despre oameni care au de înfruntat lipsa alimentelor de care au nevoie pentru a-și hrăni familiile.

Imaginile ajunse pe Twitter

Imagini și vești cutremurătoare din Sri Lanka, acolo unde oamenii disperați că nu mai au ce mânca au ajuns să dea buzna în casele locuitorilor și ale funcționarilor înstăriți.

O înregistrare video postată recent, surprinsă pe străzile din Sri Lanka, oferă o imagine dincolo de cuvinte asupra situației din statul măcinat de tensiuni sociale. Oamenii chinuiți de neajunsuri au recurs la gesturi disperate.

Locuitorii înfometați pradă literalmente pe locuitorii și funcționarii bogați, arzându-le casele și mașinile – sună mesajul ce însoțește o imaginile postate pe Twitter.

Casele a zeci de politicieni, incendiate

Un semn că haosul pare să se adâncească pe zi ce trece. De altfel, încă din 11 mai pe site-ul CNN se anunța că protestatarii din Sri Lanka au incendiat casele aparținând a 38 de politicieni. Pe lângă imobilele distruse, alte 75 de case au fost afectate de furia oamenilor.

Națiunea insulară cu 22 de milioane de locuitori se confruntă cu o criză conomică de proporții, cu o creștere a prețurilor bunurilor necesare traiului de zi cu zi al populației, dar și cu întreruperi în alimentarea cu energie electrică.


YouTube video player

YouTube video player

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version