AcasăAfaceriChina și SUA au salvat ceasurile elvețiene de criza economică

China și SUA au salvat ceasurile elvețiene de criza economică

Exporturile de ceasuri  “swiss made” revin la nivelurile pre-pandemice, stimulate de cererea puternică din China și Statele Unite.

Livrările au crescut cu 2%, până la 1,8 miliarde de franci elvețieni(2 miliarde de dolari) în aprilie, comparativ cu aceeași lună din 2019, potrivit Federației industriei elvețiene a ceasurilor . Exporturile au început să-și revină în martie, după ce au scăzut cu 22% în 2020, pe măsură ce restricțiile sanitare au oprit turismul și au închis magazinele.

Următoarele două luni vor fi decisive în confirmarea tendinței de redresare, a declarat federația într-un comunicat. Până în prezent, începutul cumulativ până în 2021 este identic cu performanța de acum doi ani.

Directorul executiv al Swatch Group AG, Nick Hayek, a declarat  în această lună că se așteaptă la o „creștere masivă” a cererii dacă oamenii vor putea călători din nou în această vară și dacă magazinele se vor deschide în întreaga lume.

Președintele Richemont, Johann Rupert, a adoptat o poziție mai prudentă săptămâna trecută, spunând că vizibilitatea redusă a pieței de ceasuri de lux se va menține probabil până când va exista imunitatea colectivă împotriva Covid-19.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
229 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger