AcasăȘTIRI EXTERNEMarea Britanie. 100.000 de porci ar putea fi exterminați din lipsă de...

Marea Britanie. 100.000 de porci ar putea fi exterminați din lipsă de forță de muncă din Est

Marea Britanie. 100.000 de porci ar putea fi exterminați din lipsă de forță de muncă din Est

Brexit și pandemia Covid-19: independente, dar concomitente, cele două evenimente le fac viața amară britanicilor. Primul și l-au dorit, neluând în calcul că slujbele „murdare”, pe care englezul nu pune mâna, vor trebui făcute totuși de cineva.

Așa cum a explicat The Guardian în urmă cu câteva zile, penurii din ce în ce mai diverse afectează Marea Britanie, în special, dar nu numai, din cauza lipsei de șoferi de camioane de transportat mărfuri.

Riscul unui „Crăciun anulat”

Forța de muncă lipsește în asemenea măsură încât CNN punctează asupra riscului unui „Crăciun anulat”. În timp ce Brexit pare că se întoarce ca un bumerang asupra economiei britanice iar laptele și mierea promise de Boris Johnson după divorțul de UE încă mai întârzie să curgă pe Tamisa, Business Insider raportează o altă penurie de mână de lucru. Aceea care lovește din plin industria porcină din țara lui Boris Johnson.

Potrivit National Pig Association, filiera porcină britanică are un surplus de 100.000 de porci crescuți pentru hrană pe cap. Lipsesc fermierii, lucrătorii din abatoare și transportatorii pentru a-i procesa și integra în circuit și sutele de mii de animale ar trebui să fie exterminate.

Vize pentru abator

Prin urmare, lobby-ul solicită guvernului să ia măsuri imediate: singura soluție posibilă pe termen scurt pare să fie un pas înapoi în ceea ce privește normele adoptate cu privire la imigrație după Brexit.

Aplicate cu exces de zel, apreciază unii, de ministrul britanic de Interne, Priti Patel, acestea impun în special deținerea unei vize de muncă pentru oricine dorește să-și câștige existența în Marea Britanie, indiferent de originea lui.

„Am pierdut mulți muncitori cu Brexit, dar fabricile au reușit să reziste”, explică Zoe Davies de la National Pig Association. „Problema este că lucram cu mulți muncitori din Europa de Est, pentru că britanicii nu mai vor să o facă. Am devenit dependenți de această forță de muncă externă, dar când au fost ridicate restricțiile Covid, am văzut că acești oameni se întorceau în țările lor pentru a-și vedea familiile și ne-am pierdut forța de muncă”.

Prin urmare, același lobby solicită un „Covid recovery visa scheme”, o relaxare temporară a regulilor migratorii pentru a permite lucrătorilor străini, în special europenilor, să se întoarcă în masă și rapid, scrie Slate.

Situația economică și comercială britanică a fost complicată de furtuna perfectă Brexit – Marea Britanie părăsind piața unică a Uniunii Europene – și pandemia Covid-19.

Guvernul: bla,bla,bla

„Din păcate, guvernul pare să creadă că, deoarece angajăm oameni din alte țări, înseamnă că vrem să-i plătim mai puțin, ceea ce nu este adevărat”, s-a justificat Davies. Oare?

Un purtător de cuvânt al Guvernului a declarat pentru Business Insider: „Înțelegem importanța muncii sezoniere și suntem conștienți de provocările cu care s-a confruntat industria porcinelor în ultimele luni din cauza pandemiei Covid-19 și a penuriei de forță de muncă. Vom continua să lucrăm îndeaproape cu sectorul și menținem piața sub o analiză atentă, recunoscând presiunile cu care se confruntă în prezent industria”.

author avatar
Tudor Borcea
273 afisari

1 COMENTARIU

  1. Păi milioanele de pakiși??? Să-i pună la muncă, maimuțele dreaqu.
    Să pună brexit pe mese….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger