AcasăȘTIRI EXTERNEMarea Britanie. Peste 2 tone de cocaină, capturate în largul mării

Marea Britanie. Peste 2 tone de cocaină, capturate în largul mării

Marea Britanie. Peste 2 tone de cocaină, capturate în largul mării

Șase bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 49 de ani – un britanic și cinci nicaraguani – au fost arestați în cadrul acestei operațiuni.

Agenția pentru criminalitate din Marea Britanie (NCA) a anunțat sâmbătă, 11 septembrie, că a confiscat peste două tone de cocaină în valoare de 160 de milioane de lire sterline (187 de milioane de euro) într-un iaht interceptat în largul coastei de sud a Angliei.

Șase persoane au fost arestate în cadrul acestei operațiuni dusă în comun cu poliția federală australiană și poliția de frontieră britanică, a precizat NCA într-un comunicat.

La momentul arestării lor, cei șase se aflau la aproximativ 130 de kilometri de coastă, la bordul unui iaht de lux sub pavilion jamaican care venea din Caraibe. Drogurile, ascunse în pungi negre impermeabile, au fost descoperite în timpul percheziției navei, odată escortată în apele Regatului Unit, scrie 20 Minutes.

Ancheta „Ironside”

Potrivit NCA, poliția federală australiană a furnizat, pentru această operațiune, informații colectate ca parte a anchetei sale „Ironside”, care în iunie a dus la o gigantică represiune globală împotriva criminalității organizate datorită infiltrării unei aplicații (Anom) utilizate pentru schimb de  mesaje codificate între criminali.

„Nu există nicio îndoială că aceste droguri ar fi fost revândute în comunitățile din Marea Britanie (…) alimentând criminalitatea și suferința”, a declarat directorul adjunct al NCA, Matt Horne, în comunicat. „Confiscarea cocainei va împiedica planurile grupului infracțional organizat și capacitatea acestuia de a funcționa”, a adăugat el.

author avatar
Tudor Borcea
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger