AcasăCORONAVIRUSCovid-19. Portugalia renunță la obligativitatea purtării măștii în exterior

Covid-19. Portugalia renunță la obligativitatea purtării măștii în exterior

Covid-19. Portugalia renunță la obligativitatea purtării măștii în exterior

Purtarea unei măști în aer liber a încetat să mai fie obligatorie de luni, 13 septembrie, în Portugalia, țară cu una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din lume și o reducere a numărului de noi cazuri de coronavirus.

Măsura a fost ridicată, deoarece Parlamentul nu a extins legea care făcuse masca obligatorie pe stradă, de la sfârșitul lunii octombrie 2020. Purtarea unei măști este încă recomandată în cazul unei adunări sau când este imposibil să se respecte distanțarea socială, a spus Direcția Generală a Sănătății într-o directivă publicată luni.

Obligatorie în spațiile publice

„În ciuda unei acoperiri vaccinale ridicate în Portugalia și a unei situații epidemiologice care fac posibilă o strategie de relaxare treptată a măsurilor de sănătate publică luate în contextul pandemiei, utilizarea măștii rămâne o măsură importantă de izolare a infecției” , a declarat autoritatea sanitară. Masca rămâne obligatorie în spațiile publice, cum ar fi magazine, mijloace de transport în comun, școli sau teatre.

Succes al vaccinării

Țară de aproximativ 10 milioane de locuitori, Portugalia are aproape 18.000 de decese din cauza Covid-19. Valul de infecții cauzate de sosirea variantei Delta a scăzut de la peste 3.000 de cazuri noi zilnic, în iulie, la mai puțin de jumătate acum, scrie Le Figaro. Aproape 80% din populația portugheză este deja complet vaccinată, ceea ce plasează țara iberică printre cele mai avansate din lume în acest domeniu.

Când se va atinge pragul de 85% de persoane vaccinate, guvernul planifică o relaxare suplimentară a măsurilor sanitare, cu sfârșitul limitelor privind ocuparea restaurantelor, magazinelor și spațiilor culturale sau redeschiderea barurilor și cluburilor de noapte.

„Datorită succesului vaccinării, suntem la câteva săptămâni distanță de a putea lua în considerare această pandemie ca aflată sub control”, a declarat premierul Antonio Costa.

author avatar
Tudor Borcea
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger