Cauta

Giganții auto germani dau cu tifla Franței. Macron deschide Salonul de la Paris printre chinezării – VIDEO

Giganții auto germani dau cu tifla Franței. Macron deschide Salonul de la Paris printre chinezării - VIDEO / Foto: printscreen

Președintele Emmanuel Macron a deschis luni Salonul Auto de la Paris, la patru ani de la ultima ediție. Expoziția are un număr limitat de producători, în principal din Franța și din China.

Emmanuel Macron se rend au Mondial de l’auto à Paris

 

Iubitorii de mașini se pot bucura de revenirea acestui eveniment. Dar, după o anulare în martie 2020 din cauza pandemiei Covid-19 și într-un context complicat pentru industria auto, această a 89-a ediție a fost redusă.

Fără greii germani

Organizatorii vizează între 300.000 și 400.000 de vizitatori în acest an, pe parcursul unei singure săptămâni, față de un milion de vizitatori pe parcursul a două săptămâni la edițiile anterioare.

Fără Volkswagen, BMW sau Ferrari, la acest Salon Auto de la Paris vor fi prezente grupuri din Franța și din China, în timp ce industria este angajată într-o schimbare istorică către mașinile electrice și paralizată de o penurie de semiconductori.

Înainte de sosirea publicului larg, marți, președintele Emmanuel Macron va deschide salonul în prezența presei.

„Bonus ecologic”, pe fondul protestelor de la Paris

După ce a i-a primit duminică pereprezentanții industriei de profil, șeful statului a anunțat o serie de noi stimulente pentru achiziționarea de mașini electrice. Astfel, „bonusul ecologic” va fi majorat de la 6.000 la 7.000 de euro pentru jumătate dintre gospodăriile care cumpără o mașină electrică, a declarat Macron, scrie France 24.

Scutul tarifar asupra prețului energiei va fi extins și la reîncărcarea la stațiile electrice.

Emmanuel Macron ar urma să facă luni anunțuri și în legătură cu oferta de închiriere de mașini electrice cu 100 de euro pentru gospodăriile cu venituri mici, a anunțat vineri seară Élysée. În același timp, greva continuă la compania TotalEnergies, iar cozile rămân lungi în fața benzinăriilor, după ce duminică s-au înregistrat proteste la Paris împotriva creșterii costurilor vieții.

In Paris, a rally against rising prices. Police use tear gas to calm protesters

Industria auto, 800.000 de locuri de muncă în Franța

Cu toate că de 30 de ani au loc relocalizări, industria auto reprezintă încă 800.000 de locuri de muncă în Franța, al treilea producător european după Germania și Spania. Cu toate acestea, vânzările de mașini sunt la cel mai scăzut nivel de la începutul pandemiei.

Obiectivul foarte ambițios de două milioane de vehicule produse în Franța până în 2030, față de 1,3 milioane în 2021, ar trebui să ilustreze dorința guvernului de a „localiza întregul lanț de producție a mașinilor electrice în Franța, de la producția de baterii până la reciclare”, potrivit palatului Élysée.

Renault este singura marcă care a ieșit cu noutăți mari, prezentând luni noul Renault 4, urmașul celebrului „4L”, un SUV electric care va sta alături de noul Renault 5, de asemenea electric. În același grup, Dacia și Alpine prezintă concepte futuriste. Peugeot, Jeep și DS expun câteva modele noi, inclusiv primul Jeep electric, în timp ce Citroën a prezentat conceptul său „durabil”, Oli, înainte de salon.

Celelalte vedete ale salonului, cu standuri de mari dimensiuni, sunt Ora, BYD sau VinFast, mărci chinezești și vietnameze de mașini electrice care se pregătesc să cucerească Europa.

En direct | France : Macron au Mondial de l'automobile

Nici Tesla nu a venit

Niciun producător german nu a făcut deplasarea: după ce au investit milioane de euro în saloanele de la Shanghai și München în 2021, BMW și Volkswagen nu vor fi prezente, cu filialele lor Mini, Seat, Bugatti și Lamborghini.

Doar Mercedes se află de duminică la Paris, dar departe de spectacol. Producătorul și-a prezentat noul SUV electric EQE la Muzeul Rodin.

Producătorii japonezi și coreeni se remarcă, de asemenea, prin absența lor. Nici Tesla nu a fost prezentă: la fel ca alții, marca preferă să își organizeze propriile evenimente sau să expună la târguri de tehnologie, cum ar fi cel din Las Vegas.

Acești giganți ai industriei auto sunt înlocuiți de mai mulți giganți bancari, precum BNP și Crédit Agricole, care expun vehicule disponibile pentru închiriere. Netflix și Lego sunt, de asemenea, prezente.

 

Ultimele stiri

  • Anunț de presă VEOLIA
  • Burduja îl amenință pe Nicușor Dan că dacă va câștiga alegerile, nu va beneficia de sprijinul PNL în Consiliul Local
  • Poza Zilei
  • Predoiu: „Migrația ilegală la frontierele României a coborât cu 73%”
  • SUA înarmează Israelul cu încă 25 de avioane
  • Horoscop 5 iunie 2024 – Bucură-te de prezența celor care iți sunt aproape
  • Marcel Ciolacu, în vizită în zona Petricani a Capitalei, unde Rareș Hopincă își propune să construiască cel mai mare parc al Sectorului 2 și o nouă sală polivalentă
  • Alege ce citești
  • Iohannis – unealta lui Orban, marioneta lui Putin
  • Patinoarul Berceni Arena din Sectorul 4, desemnat să găzduiască Supercupa României la hochei pe gheață
  • Exit mobile version