AcasăȘTIRI EXTERNETesla va livra primele camioane electrice. Elon Musk a dezvăluit beneficiarul

Tesla va livra primele camioane electrice. Elon Musk a dezvăluit beneficiarul

Tesla va livra primele camioane electrice. Elon Musk a dezvăluit beneficiarul

Tesla va începe producția de camioane comerciale electrice Semi, iar Pepsi va primi primele livrări la 1 decembrie, a anunțat pe Twitter patronul producătorului de vehicule electrice, Elon Musk.

Când Musk a prezentat prototipul futuristului camion Semi, alimentat cu baterii, în 2017, a spus că vehiculul va intra în producție până în 2019.

Costă 180.000 de dolari dar poate fi scutit de taxe

Cu toate acestea, calendarul a fost amânat de mai multe ori din cauza lipsei de piese, iar Musk a declarat că producția va fi amânată până anul viitor. În august, el a anunțat producția planificată a camionului.

Într-un  alt tweet, Musk a reiterat că vehiculul are o autonomie de 805 kilometri (500 de mile). Nu este încă clar câte camioane Semi intenționează să producă Tesla, scrie Reuters.

Camionul ar urma să coste 180.000 de dolari, deși s-ar putea califica pentru o scutire de taxe de până la 40.000 de dolari în cadrul unui program de subvenții din SUA aprobat de Senat.

În 2017, PepsiCo a rezervat 100 de camioane electrice de la Tesla, în încercarea de a reduce costurile de combustibil și emisiile din flota sa auto. Într-un interviu acordat CNBC anul trecut, Ramon Laguarta, șeful PepsiCo, declarase că transportul reprezintă 10% din emisiile de gaze ale companiei.

Producătorul Mountain Dew și al chipsurilor Doritos declarase anterior că intenționează să utilizeze camioanele electrice pentru a transporta snack-uri și băuturi între centrele de producție și de distribuție, precum și către comercianții cu amănuntul.

author avatar
Tudor Borcea
593 afisari

7 COMENTARII

  1. ”Într-un alt tweet, Musk a reiterat că vehiculul are o autonomie de 805 kilometri”’ Pai nene Musk eu cu hyndai i10 cu alimentare pe gaz si benzina – euro 6 daca umplu ambele rezervoare am autonomie de 1100 de km. Si nici nu stau la incarcat 15 ore ca Tesla.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger