AcasăȘTIRI EXTERNEEcrane negre în „Orașul luminilor”. Paris stinge reclamele luminoase / Blackout ca...

Ecrane negre în „Orașul luminilor”. Paris stinge reclamele luminoase / Blackout ca în timpul războiului

Municipalitatea din Paris a votat pentru stingerea publicității luminoase pe timp de noapte începând cu 1 decembrie. Aceasta este o măsură luată în cadrul planurilor de „sobrietate energetică”, pentru a face față creșterii prețurilor la energie.

Mai este capitala Franței „Orașul luminilor”?. Ca răspuns la criza energetică, primăria din Paris va cere ca, de la 1 decembrie, să nu mai existe publicitate luminoasă pe străzile sale pe timp de noapte. De la începutul toamnei, capitala Franței și-a redus deja iluminatul pe clădiri mai devreme decât de obicei.

„Sobrietatea energetică”, noua limbă de lemn a economisirii

Textul, votat miercuri în consiliul municipal de către majoritatea de stânga și opoziția „macronistă”, în ciuda criticilor sale, devansează un decret guvernamental publicat la începutul lunii octombrie.

Primăria cere Clear Channel, operatorul privat care gestionează aceste panouri publicitere, să stingă toate aceste dispozitive de la ora 23.45 până la ora 6 dimineața. Măsura se referă la: panouri informative cu afișaj electric sau electronic, panouri publicitare digitale, retroiluminate sau derulante. Dar nu și la panourile destinate informării privind serviciile publice, siguranța rutieră și accesul la drepturi.

Compania JC Decaux, a doua companie de publicitate outdoor din lume, care administrează coloanele publicitare Morris, panourile retroiluminate ale chioșcurilor de presă și adăposturile pentru pasagerii care folosesc transportul în comun, a fost rugată să le stingă la ora 1. Clear Channel și JCDecaux și-au dat acordul pentru acest proiect, scrie Euronews.

Un „efort colectiv”, sub amenințarea sancțiunilor

De asemenea, primăria le cere operatorilor de transport din regiune să se alinieze la ora 23.45 pentru stingerea panourilor luminoase din stațiile de metrou, RER și autobuz, „în funcție de orele de serviciu”.

În cazul în care Ile-de-France Mobilités (IDFM), autoritatea de reglementare a transporturilor din regiunea Ile-de-France, nu participă la acest „efort colectiv”, municipalitatea va utiliza „toate pârghiile de sancționare, chiar și suspendarea unei părți din contribuția sa la IDFM”, se precizează în text.

De asemenea, de la 1 noiembrie, municipalitatea dorește ca toți agenții economici (magazine, birouri) sau asociațiile să își stingă panourile și ecranele „de îndată ce aceste organizații își încetează activitatea zilnică și aceste spații nu mai sunt ocupate”, sub sancțiunea unor amenzi și sancțiuni administrative.

În septembrie, primarul PS, Anne Hidalgo, a anunțat un prim set de măsuri de sobrietate energetică pentru a „da un exemplu” și a reduce consumul de energie al capitalei cu 10%. Printre acestea se numără oprirea iluminării Turnului Eiffel la ora 23.45, în loc de ora 01.00, și oprirea iluminării clădirilor municipale, inclusiv a Primăriei și a Turnului Saint-Jacques, începând cu ora 22.00.

 

Prețurile la energie au crescut vertiginos în ultimele luni, pe fondul tensiunilor legate de invazia rusă în Ucraina, ceea ce a forțat persoanele fizice, întreprinderile și organismele publice să încerce să își reducă consumul.

author avatar
Tudor Borcea
279 afisari

6 COMENTARII

 1. Bun venit in Republica Socialista Romania, anii ’80! Si raul abia incepe… Sau continua cu etapa a 2-a din Marea Resetare. Vesticii trebuie obisnuiti sa traiasca in jeg si mizerie, ca sa se bucure atunci cand stapanii le vor da lumina si caldura, ceea ce ei considera ca implicit astazi. Iar pentru a primi aceste „binefaceri”, vor trebui sa se supuna ordinelor stapanirii, oricare ar fi ele, cum era in RSR. S-au injectat? Au primit „dreptul” de a participa in societate (pe care il considerau implicit). Experimentul a functionat., majoritatea s-a supus, cei nesupusi au fost identificati pentru a se avea in vedere pentru urmatoarele etape din Marea Resetare. De ce nu ies trotinetistii pe strazi sa protesteze, ca problema asta este mult mai grava decat Legea 13 si alte tampenii? Oare chiar pun botul la ce relateaza main stream media, ca Putin e de vina?

  • Las, ca-si merita!
   Cind tarile Estice au cerut condamnarea publica a comunismului, la fel ca si nazismul, Franta, a repricat ca asta ar fi precum vinatoarea de vrajotoare, o razbunare politica!
   aasa ca, francezilor le spun: Luati gustati din experimentul creeat de elitele vestice! poate va saturati si va reveniti!

 2. „sobrietate energetică”, pentru a face față creșterii prețurilor la energie.”
  Pai cine a facut posibila cresterea preturilor la energie??? Nu prostia evropeana cumva, cu grindilurile lui Greta si cu snctiunili impuse Rusiei la indemnul depravatilor amerloci, prin care si-au taiat creaca de sub picioare?

 3. Bai ateilor si kurkubeistilor frankofoni, numai sa nu picati in nas pe acolo, prin Parisul Intunerikului 🙂 Atentie marita pe unde umblati, ca nu se stie peste ce dati 🙂 Ha ha ha 🙂 Bai, luaticu paine, bai ipocritilor francezi, speram sa muriti de foame si de frig, bai natie de cobai multilateral vaxxinata in cap, nu uitati sa va spalati bine pe creieras de 3 ori pe zi 🙂 Meritati, bai trantorilor, acum sa va vedem cum treceti peste iarna 🙂

  • Parisul intunericului
   Mana cereasca pentru infractorii capitalei ce pot opera nestingheriti la adapostul intunericului
   Apropo
   Cum s-au potolit deodata ca la o comanda in ultimii 3 ani de cand cu Covidu si acum cu criza energetica ,teroristii musulmani ,ce au terorizat marile orase vestice cu topoare ,cutite ,macete ,explozibili ,masini ce striveau pietonii si prin alte metode barbare ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...