AcasăȘTIRI EXTERNEParchetul European anchetează achiziția de vaccinuri anti-Covid-19 în UE / Se sparge...

Parchetul European anchetează achiziția de vaccinuri anti-Covid-19 în UE / Se sparge secretomania Comisiei Europene cu Big Pharma

Parchetul European anchetează achiziția de vaccinuri anti-Covid-19 în UE

Parchetul European a confirmat, vineri, că are o anchetă în desfășurare privitor la achiziția de vaccinuri anti-Covid-19 în UE.

4,2 miliarde de doze de vaccin, majoritatea de la compania Pfizer-BioNTech, au fost contractate de Comisia Europeană. Până acum (septembrie) compania farmaceutică a livrat 1,7 miliarde de doze

„Parchetul European (EPPO) confirmă că are o investigație în curs de desfășurare privind achiziționarea de vaccinuri anti-Covid-19 în Uniunea Europeană. Această confirmare excepțională vine ca urmare a interesului public extrem de ridicat. În această etapă, nu vor fi făcute publice alte detalii”, se arată într-un comunicat al instituției.

Prețurile și detaliile contractelor, ținute la secret

Mai mulți europarlamentari cât și ONG-uri au criticat lipsa de transparență a acestui proces de achiziții, în condițiile în care detaliile negocierilor, prețurile și aspectele esențiale ale contractelor au fost declarate confidențiale.

Ombudsman-ul european a pornit o investigatie împotriva presedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen pentru faptul că a refuzat să facă publice discuțiile private pe care le-a avut cu CEO-ul firmei Pfizer, Albert Bourla, și care priveau achizitionarea a 1,8 miliarde de doze de vaccin.

Demersul a venit după ce New York Times a publicat, în aprilie  anul trecut, sub titlul „How Europe Sealed a Pfizer Vaccine Deal With Texts and Calls” (Cum a finalizat Europa o înțelegere pentru vaccinul Pfizer prin SMS si apeluri telefonice), un articol în care descrie, citând surse interne, că Ursula von der Leyen ar fi purtat discutii directe și personale cu Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, pentru încheierea unui nou contract cu Pfizer.

1,8 miliarde de doze la 450 milioane de oameni

Executivul european a fost solicitat, pe baza legislației europene privind accesul la informații de interes public, să puna la dispoziție acele comunicări între Ursula von der Leyen si Albert Bourla, cerere la care Comisia a răspuns că nu deține respectivele comunicări deoarece au fost șterse.

Totuși, se pune întrebarea cum nu există obligația ca Comisia Europeană să înregistreze mesaje legate de politici importante sau aspecte politice, cum ar fi achizitionarea de vaccinuri anti-Covid-19.

În mai 2021 Ursula von der Leyen a anuntat public că a încheiat înțelegerea cu Pfizer, în urma căreia angajeaza UE să achiziționeze 1.8 miliarde de doze de vaccin, în condițiile în care populația Uniunii Europene este de 450 de milioane de oameni.

author avatar
Tudor Borcea
635 afisari

11 COMENTARII

    • speranta este in SUA , acolo mai este inca justitie adevarata , de la paiatele lgbt de la bruxel ,nici o asteptare . nu cumva lk se ocupa ? a prins un bulgar , cu 2 gaini si ala a fost eliberat .

    • Intrebarea ar fi cum nu exista obligatia ca tot ce se discuta sa fie trecut pe hartie si semnat? Si ma e una: de ce sunt asa scumpe avand in vederea ca s-au contractat sute de milioane de doze.

  1. Spânzurata sa te vad Ursulo ! Blestemata, criminala ce esti! Sa-ti arda inima, când iti vei vedea copiii morti! Asa cum le arde milioanelor de parinti, când isi vad copiii morti in cosciug! Si asta „datorita” vaccinurilor mortale pe care le-ai cumparat! Ai sânge pe mâini, napârca ce esti ! Pe tine si pe complicit tai, va blestem in fiecare zi! Praful si pulberea sa se aleaga de voi !

  2. Sa vedem dupa razboi cum o sa justifice NATO fabricarea virusului in laboratoarele din Ucraina cu banii din Amerlica ,Canada ,Franta si Germania dar cele 3 tari au finantat sub presiunea amerlicana acest virus care a omorit milioane de oameni

  3. Draagi rooomani,va spun eo despre ce este vorba.Madam Ur Sulaaa,inainte de a fi cocotata la Comisia Eropeana de madam Merkel draga de ea,fusese anchetata pt. fraudele comise evident cu parandaraturi,privind achizitile pe cre le-a semnat in calitate de ministru al apararii Germaniei.Draga de Ea,a dat ordin procuraturii sa inchida Dosarele pt. ca asa fonctioneaza statul de drept nu numai la noi,ci si in Jermania de unde am luat si noi aminte si ezemplu.Dupa cum vedeti,nu numai la noi ci si in Europa,daca nu ai tinichele penale de coada,nu poti fi Cocotat.La fel am procedat si cu Cucveaua noastra,sania cu zurgalai penali de coada,pe care am cocotat-o cu un scop precis,sa tina de sase,” sa traiti am inteles „.Deci Dooosaarul va fi clasat.Pai ce parandartul meu,Cucuveaua e de capul ei ? Noi te-am Cooocotat,noi te……de nu te vezi.Luluta,fa-te ca lucrezi.

  4. Si noi astia nevaccinatii care am fost pusi in carantina si am avut drepturile furate cand putem sa primim despagubiri de la stat?
    Ca vax este ineficient cel putin, poate e sigur – indoielnic dar ineficient pentru preventie disemiare boala sigur
    Asa ca noi am fost discriminati abuziv
    Cand putem primi despagubiri
    ?
    Pentru tot ce am patimit si teste cumparate din banii nostri si altele?
    Ca de ce test doar pe noi daca toti transimteau??? Tot trebuie plstit despagubire asa ca pe cand?

  5. Sa ii bage pe toti la parnaie! M-as mira sa vina altii mai buni tot sistemul este controlat de mafioti. Intrebarea este: cati vaccinati vor mai fi in viata peste 10 ani?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger