Cauta

Descoperire înspăimântătoare a cercetătorilor americani. Omenirea este amenințată de virusuri extrem de periculoase

Reprezentanți de la Organizaţia americană de Sănătate PAHO au realizat un studiu referitor la răspândirea mai multor tipuri de virusuri în întreaga lume.

Potrivit oamenilor de știință americani, noul coronavirus va facilita, indirect, răspândirea altor virusuri, cel puțin la fel de periculoase ca acesta.

Principalii factori de risc, sunt întârzierea vaccinărilor şi lipsa concentrării asupra focarelor non-Covid-19, spun cercetătorii americani.

Atenție la poliomielită! Cercetătorii sunt deja în alertă

Printre virusurile care au captat atenția cercetătorilor este cel care provoacă poliomielita.

Organizaţia americană de Sănătate PAHO recomandă atenta supraveghere a situaţiei vaccinărior împotriva poliomielitei, pentru a preveni un posibil focar.

„Deşi am mai învins în trecut poliomielita, dacă permitem ca rata vaccinărilor să scadă şi să devină prea mică ne vom afla încă o dată supuşi riscului răspândirii comunitare a virusului”, spune Carissa Etienne, director al PAHO.

„De aceea, e mai important ca niciodată să facem tot ce ne stă în puteri pentru a susţine eliminarea poliomielitei în regiunea noastră, aşteptând ca şi alte ţări ale lumii să atingă acelaşi obiectiv”, a adăugat acesta.

Pandemia de coronavirus nu trebuie să ne abată atenția de la pericolul altor viruși

„Pandemia a pus presiune pe sistemele medicale şi a scos la iveală lipsuri, dar şi puncte tari pe care ne putem sprijini în lupta cu noul coronavirus. Sistemele de imunizare şi supraveghere epidemiologică sunt acum în vizorul public, iar informaţii despre vaccinarea antivirală au ajuns pe buzele multora.

În timpul pandemiei, trebuie să depunem eforturi mult mai mari şi să lucrăm din greu pentru a nu irosi tot ce am construit în timp”, spune Cuauhtemoc Ruiz Matus, şeful Programului de Imunizare al PAHO.

Potrivit raportărilor PAHO, în Statele Unite, vaccinarea împotriva poliomielitei a acoperit 85%-87% din populaţia americană, în ultimii trei ani.

În 2020, rata ar putea fi mai mică „din cauza întreruperii activităţilor de asistenţă medicală primară cauzate de pandemia COVID-19”.

Virusul poliomielitei a fost într-o vreme extrem de răspândit. În special la copiii mici, acesta poate afecta nervii, slăbind muşchii şi provocând chiar paralizie.

Nu există tratament pentru poliomielită, dar vaccinarea s-a dovedit eficientă în prevenirea îmbolnăvirii.

 

Ultimele stiri

  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • România, ţară exotică! Ce au început să cultive agricultorii noştri
  • Pompierii, în alertă! Incendiu la o magazie din Portul Constanţa. Focul se manifesta pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi
  • Breaking news: Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a murit în accidentul de elicopter! (VIDEO)
  • Poza Zilei
  • Horoscop 20 mai 2024 – Veți obține ceea ce doriți dacă vă folosiți seducția
  • Exit mobile version