AcasăNewsStatele Unite contrazic OMS: Remdesivir este "bun" pentru noul coronavirus

Statele Unite contrazic OMS: Remdesivir este „bun” pentru noul coronavirus

RemdesivirStatele Unite contrazic OMS: Remdesivir este "bun" pentru noul coronavirus

Remdesivir, unul din medicamentele cu care a fost tratat preşedintele american Donald Trump după ce a fost testat pozitiv la coronavirus, a fost aprobat de SUA ca „bun” contra COVID-19, deşi OMS a spus că nu are efect.

Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a aprobat, joi, medicamentul antiviral Veklury, sau Remdesivir, produs de compania biofarmaceutică Gilead Sciences Inc, pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19 care necesită spitalizare.

Gilead a anunţat că a primit autorizaţia deplină pentru medicament, subliniind că este singurul tratament specific împotriva COVID-19, autorizat astfel după o procedură de verificare riguroasă şi definitivă.

Ce a relevat studiul OMS?

Decizia autorităților americane medicale vine la scurt timp după ce Organizația Mondială a Sănătății a publicat un studiu care demonstrează că medicamentul antiviral Remdesivir „are efect foarte mic sau inexistent asupra mortalității” pacienților infectați cu Covid-19.

Studiul, descris ca fiind concludent și dezamăgitor în același timp, relevă faptul că tratamentul nu ajută pacienții infectați cu Covid-19 să se recupereze mai repede. Cu toate acestea, americanii s-au bazat pe faptul că Trump şi-a revenit cu ajutorul Remdesivir.

author avatar
Andrei Ștefan
128 afisari

1 COMENTARIU

  1. Remdesivir-ul e un medicament dovedit prin studii serioase ca nu are efecte asupra covid-19, adica e apa de ploaie, Trump l-a luat degeaba. Este promovat de fauci, probabil pt ca este platit de producator. Principalul tratamentul care a fost facut public in cazul lui Trump este cel cu un cocktail cu anticorpi, vezi https://www.sciencemag.org/news/2020/10/heres-what-known-about-president-donald-trump-s-covid-19-treatment
    Mai informati-va inainte de a scrie un articol! Sau ati fost platiti de distribuitorul medicamentului remdesivir sa faceti promovare pentru o apa de ploaie?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger