AcasăȘTIRI EXTERNEUn nor „încărcat cu noul coronavirus” amenință Coreea de Nord. Măsuri de...

Un nor „încărcat cu noul coronavirus” amenință Coreea de Nord. Măsuri de urgență ale autorităților

Televiziunea națională din Coreea de Nord a anunțat, că un „nor încărcat cu noul virus” amenință să infecteze populația.

În aceste condiții, populația este avertizată să rămână în spaţiile închise, deoarece, praful galben sezonier purtat de vânt din China ar putea aduce în ţară noul coronavirus.

Avertismentul televiziunii naționale

Străzile din capitala Phenian au rămas pustii joi, după avertisment dat de nostul național de televiziune.

„Oamenii trebuie să acorde atenţie igienei personale după ce se întorc de afară”, a spus o prezentatoare de ştiri.

„De asemenea, muncitorii ar trebui să evite lucrările în construcţii în aer liber”, a adăugat ea.

Coreea de Nord susține că nu are niciun caz de coronavirus, însă este în alertă maximă din ianuarie, când frontierele au fost închise și au fost instituite restricții de circulație.

Specialiștii nu au stabilit nicio legătură între norii sezonieri de praf și Covid-19.

Cu toate acestea, Coreea de Nord nu este singura țară care sugerează că există, totuși, o legătură. Și Turkmenistanul a spus că praful este „încărcat cu noul virus”, acesta fiind motivul pentru care cetățenilor li s-a spus să poarte măști de protecție.

„Pe măsură ce infecţiile cu noul coronavirus continuă să se răspândească în lume, necesitatea de a face faţă prafului galben şi de a lua măsuri a devenit mai critică”, a relatat joi ziarul oficial de partid, Rodong Sinmun.

Autoritățile nord-coreene spun că virusul care provoacă COVID-19 s-ar putea răspândi în Coreea de Nord din deşertul Gobi, situat la 1.900 de kilometri depărtare.

Măsurile luate de autoritățile nord-coreene

Pentru evitarea infectării cu noul coronavirus, locuitorii sunt sfătuiți de autorități să evite activităţile în aer liber şi să respecte recomandările pentru prevenirea infectărilor, precum purtarea măştilor în mediul exterior.

Coreea de Nord nu a raportat cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, o afirmaţie pe care experţii în domeniul sanitar o pun sub semnul întrebării.

Phenianul a impus controale stricte la frontieră şi măsuri de carantină pentru a preveni apariţia unui focar.
Joi, ambasada Rusiei din Coreea de Nord a scris pe Facebook că Ministerul de Externe din Coreea de Nord a dispus ca personalul acesteia şi toţi vizitatorii să rămână în spaţii închise pe durata furtunii de praf.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
314 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger