AcasăNewsOrganizatia Mondiala a Sanatatii: "Suntem in alerta maxima". Poliomielita ameninta Europa!

Organizatia Mondiala a Sanatatii: „Suntem in alerta maxima”. Poliomielita ameninta Europa!

Europa este in alerta maxima in ceea ce priveste raspandirea poliomielitei din cauza scaderii vaccinarilor.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii aparitia unor cazuri in zone de conflict si circulatiei virusului in Asia, Europa este serios amenintata.

„Din cauza conflictului din Siria, relativ aproape de noi, din cauza scaderii vaccinarilor si problemelor din Ucraina, din cauza circulatiei virusului in Asia – Pakistan si a faptului ca virusul a fost gasit liber circuland in apele reziduale in Israel, suntem in alerta maxima. Avem cateva tari, care ne inconjoara, care nu mai sunt capabile sa mai mentina, in acest moment, un nivel mare de vaccinare”, a declarat, reprezentantul OMS pentru Romania, Victor Olsavsky, la conferinta dedicata Saptamanii Internationale a Vaccinarii, potrivit Romania TV.

Pentru prima data in multi ani, exista un risc real ca aceasta cumplita boala paralitica sa revina pe continentul european, dupa ce poliovirusul a reaparut in Israel si Siria si date fiind slabiciunile din sistemul de aparare european anti-poliomielita. Volumul urias de calatorii intre Europa si Israel si milioanele de refugiati care parasesc Siria, autoritatile cred ca exista un risc real de aparitie a unei epidemii in Uniunea Europeana, a mai spus reprezntantul OMS pentru Romania.

author avatar
Andra Nesu
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger