Cauta

Cum văd americanii susținerea Ucrainei, Rusia și China. Rezultatele ultimului sondaj la nivel național

Cum văd americanii susținerea Ucrainei, Rusia și China. Rezultatele ultimului sondaj la nivel național / Foto: printscreen

Un sondaj al Fundației Reagan arată că 82% dintre cetățenii americani văd Rusia ca pe un inamic, înaintea Coreei de Nord și a Chinei.

Ronald Reagan Presidential Foundation & Institute a publicat National Defense Survey pentru 2022.

Rusia, „responsabilă” pentru războiul din Ucraina

Acest important sondaj anual se concentrează, în general, pe percepția amenințărilor externe și pe nivelul de încredere al americanilor în forțele lor armate. Raportul din acest an include o secțiune referitoare la Ucraina și la atacul rusesc început la 24 februarie.

În primul rând, Rusia a devenit din nou a doua amenințare principală, cu o creștere procentuală de 17% (la 31%) între 2021 și 2022, în timp ce amenințarea chineză scade de la 52% la 43%, iar cea a Coreei de Nord scade la 7%.

În al doilea rând, 68% dintre respondenți consideră că Rusia este responsabilă pentru izbucnirea războiului, în timp ce 3% cred că Ucraina este responsabilă. Cine mai este responsabil? Statele Unite (7%) și NATO (6%).

În al treilea rând, 82% dintre cei intervievați consideră Rusia ca fiind un inamic al SUA, 79% consideră Coreea de Nord și 75% China.

În schimb, principalii aliați, potrivit respondenților, sunt Marea Britanie (86%), Australia (84%), Ucraina (76%) și Finlanda (74%). Franța nu apare în listă.

-Ajutorul american este prea mult, prea puțin, adecvat? Răspunsurile respective sunt: 24%, 25% și 39% :

– Ar trebui să continuăm să sprijinim Ucraina? Da, pentru 57%, dar o treime dintre respondenți consideră că efortul național ar trebui să se concentreze pe rezolvarea problemelor interne ale SUA.

Ce preocupări ridică războiul? Americanii se tem, mai întâi, de o utilizare de către Rusia a armelor nucleare, apoi de o implicare militară a NATO (și, prin urmare, a Statelor Unite), de o victorie a Rusiei și, în cele din urmă, de noi agresiuni teritoriale din partea regimurilor dictatoriale.

Unul din doi americani nu are încredere în armată

Sondajul confirmă, de asemenea, neîncrederea americanilor în instituția militară. În general, încrederea americanilor în forțele lor armate rămâne scăzută; 48% dintre respondenți au încredere în acestea, ceea ce este mai bine decât în 2021 (45%), dar mult mai rău decât în 2018 (70%). Pe lângă acești 48%, 33% au „puțină” încredere, informează Ouest-France.

În 2018, 70% dintre respondenți au avut încredere în armată (93% dacă se adaugă cei care au avut „puțină încredere”) și 50% în forțele de poliție, cu mult înaintea președinției, presei sau Congresului.

De ce o asemenea lipsă de încredere? Răspunsurile au fost diverse: politizarea forțelor armate, lipsa de competență a președintelui, poziții considerate prea progresiste (în special respingerea wokismului) etc. 52% dintre cei chestionați se îndoiesc chiar de succesul forțelor americane în caz de conflict.

Ultimele stiri

  • S-a dat drumu’ la bombardieri! Niciun sezon estival fără teribilişti blocaţi cu bolizii în nisip, la mare, la Eforie Nord. Ce amendă a primit (VIDEO)
  • Emoţii şi în Armenia! Elicopterul care îl transporta pe premierul Nikol Paşinian, aterizare de urgenţă
  • Circ la Cernavodă! Primarul ar fi fost bătut în plină stradă de un preot și de o femeie (VIDEO)
  • Reacţia lui Marcel Ciolacu în dosarul Coldea – Dumbravă: „Partidul principal al penalilor a devenit USR”
  • Val de companii străine care deschid afaceri în România, atrase de măsurile și investițiile susținute de PSD
  • Nicușor Dan recunoaște că e incapabil să rezolve problemele din Capitală. Traficul și apa caldă, peste alte două mandate
  • Incident aviatic cu un avion Tarom. Aeronava s-a întors pe aeroportul din Paris!
  • România se implică puternic pe front. Decizia cu efect direct asupra tancurilor Abrams ne poate transforma într-o ţintă
  • Cum se apără Florian Coldea după ce a dat 15 ore „cu subsemnatul” la DNA. Fostul general SRI, plasat sub control judiciar!
  • Horoscop – sâmbătă, 25 mai 2024. Toate zodiile au parte de schimbări în bine, dar sub aspecte diferite
  • Exit mobile version