AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 în China. De ce Xi Jinping nu vrea vaccinuri occidentale. Serviciile...

Covid-19 în China. De ce Xi Jinping nu vrea vaccinuri occidentale. Serviciile SUA spun pe ce se bazează Beijingul

Covid-19 în China. De ce Xi Jinping nu vrea vaccinuri occidentale. Serviciile SUA spun pe ce se bazează Beijingul / Foto: Facebook

Directorul comunității de informații din SUA afirmă că președintele Chinei, Xi Jinping, „nu este dispus” să accepte vaccinurile occidentale anti-Covid-19, în ciuda cazurilor zilnice aproape de maximele istorice și a protestelor recente din mai multe orașe, din cauza restricțiilor draconice împuse de politica „zero Covid-19” a Beijingului.

Președintele Xi Jinping nu este dispus să accepte vaccinurile occidentale, în ciuda situației sanitare și economice dificile cu care se confruntă China. Deși protestele recente nu reprezintă o amenințare la adresa conducerii partidului comunist, acestea ar putea afecta poziția personală a liderului de la Beijing, a declarat directorul comunității de informații a SUA, Avril Haines.

Poziția lui Xi, „în funcție de evoluția situației”

Chiar dacă cazurile zilnice de infectări cu SARS-CoV-2 sunt aproape de maximele istorice, unele orașe iau măsuri pentru a relaxa regulile de testare și carantină după ce politica sanitară impusă de Beijing a declanșat tulburări și proteste violente, pe fondul încetinirii economniei.

Xi Jinping „nu este dispus să achiziționeze un vaccin mai bun din Occident și, în schimb, se bazează pe un vaccin autohton care nu este nici pe departe la fel de eficient împotriva variantei Omicron”, a declarat Avril Haines, exprimându-se sâmbătă,  la Forumul anual Reagan National Defense din California, informează The Guardian.

„Văzând protestele și răspunsul la ele, acestea contrazic narațiunea pe care îi place să o prezinte, și anume că China este mult mai eficientă în a gestiona situația”, a spus Haines. „Ce vedem, nu este ceva ca fiind o amenințare la adresa stabilității regimului în acest moment, sau o schimbare de regim sau ceva de genul acesta”, a spus ea, adăugând în același timp: „Modul în care situația se va dezvolta va fi important pentru poziția lui Xi”.

Săptămâna trecută, autoritățile au ridicat brusc restricțiile Covid-19 în orașele chineze Guangzhou și Chongqing, unde protestatarii s-au ciocnit cu poliția.

Sâmbătă, orașul Shenzhen, din sudul Chinei, a anunțat că nu va mai cere oamenilor să prezinte un rezultat negativ al testului Covid pentru a folosi transportul public sau pentru a intra în parcuri, după măsuri similare luate de metropolele Chengdu și Tianjin, aflate printre cele mai mari orașe din China.

Relaxarea restricțiilor, cu riscuri mari

Multe cabinete de testare din Beijing au fost închise, deoarece capitala a încetat să mai ceară rezultate negative la teste ca o condiție pentru a intra în locuri precum supermarketurile.

Într-un efort aparent de a contracara furia populației față de politicile „zero-Covid” care au declanșat inițial protestele, autoritățile au anunțat, de asemenea, planuri de intensificare a vaccinării persoanelor în vârstă.

China nu a aprobat niciun vaccin străin, optând pentru cele produse la nivel național, despre care unele studii au sugerat că nu sunt la fel de eficiente ca unele vaccinuri străine. Aceasta înseamnă că relaxarea măsurilor de prevenire a virusului ar putea veni cu riscuri mari, potrivit experților.

Casa Albă a declarat la începutul săptămânii că Beijingul nu a cerut Statelor Unite vaccinuri. Un oficial american a declarat că nu există „nicio așteptare în prezent” ca China să aprobe vaccinurile occidentale.

author avatar
Tudor Borcea
434 afisari

5 COMENTARII

  1. UN LUCRU SE STIE , CA LABORATOARELE Pfizer , Moderna etc AU CASTIGAT SUTE DE MILIARDE DE DOLARI
    EFICACITATEA ESTE NECUNOSCUTA IN PROCENTAJE
    EFECTELE SECUNDARE VOALATE , ASCUNSE : RISC DE MIOCARDITE etc

  2. ,,Pilot vaccinat moare în timpul decolării. Zborul Envoy Air 3556, un Embracer E175 operat în numele American Eagle, a experimentat o urgență în zbor la câteva secunde după ce a plecat de la Aeroportul Internațional Chicago-O’Hare către Columbus, Ohio. Pilotul comandant, Patrick Ford, vorbea coerent și clar cu ATC când vocea i-a încetat brusc. Câteva minute mai târziu, copilotul Brandon Hendrickson a informat ATC că deține controlul asupra aeronavei și că Ford a căzut inconștient la comenzi și și-a anunțat intenția de a se întoarce imediat la aeroport. Zborul a aterizat în siguranță, dar Ford era mort; Hendrickson și un pilot de la American Airlines în afara serviciului l-au scos pe Ford din ham în timp ce paramedicii se luptau cu disperare să-i salveze viața. Ulterior s-a stabilit că Ford a suferit un atac de cord fatal. „Succesiunea evenimentelor: Căpitanul Ford l-a informat pe căpitanul Hendrickson că se simte tulburat, amețit, apoi a părut că se răzgândește, spunând ceva de genul „Nu contează, sunt ok”. Hendrickson îl întreabă apoi dacă este bolnav, observând că arată puțin palid. Căpitanul Ford spune că s-a vaccinat împotriva Covid-19 în urmă cu câteva zile și probabil că are o reacție ușoară. Ford este apoi auzit vorbind cu ATC și se prăbușește pe scaun și moare’’. Guvernul federal a aplicat o presiune enormă asupra industriei aviației, inclusiv FAA și NTSB, pentru a evita introducerea cuvântului „vaccin” în rapoartele de incident. „Dacă un raport cu cuvântul Covid-19 sau vaccin traversează birourile noastre, raportul este modificat pentru a omite acele cuvinte”, a spus sursa noastra. „Este evident că guvernul nu vrea ca vaccinul său să fie calomniat.” FAA și NTSB au îngropat sute de rapoarte în care injectarea cheagului ar fi putut fi o cauză care a contribuit la incidente. Numărul de decese și îmbolnăviri ale piloților a crescut exponențial de la începutul mandatelor de vaccinare.’’

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger