Cauta

Cu o lună întârziere, SUA își atinge obiectivul de vaccinare

Cu o lună întârziere, SUA își atinge obiectivul de vaccinare

Președintele SUA, Joe Biden, își stabilize obiectivul ca 70% din populația adultă să fie vaccinată împotriva Covid-19 până la sărbătoarea națională din 4 iulie. Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă cu cea din târg iar numărul de cazuri și spitalizări explodează din cauza variantei Delta.

Statele Unite au atins luni, 2 iulie, rata de 70% de adulti care au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid-19, la aproape o lună după data-țintă stabilită de Biden.

49,7% din populație, imunizată

Datele de la Centrele pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), principala agenție de sănătate publică din Statele Unite, arată în continuare că 60,6% dintre adulți și 49,7% din populația totală sunt acum complet imunizați.

Biden nu și-a putut atinge obiectivul stabilit: încetinirea campaniei de vaccinare, în special în regiunile tradițional conservatoare din Sud și Midwest, precum și în rândul populației tinere sărăcite și al minorităților etnice, a împiedicat țara să atingă acest obiectiv.

Varianta Delta strică tot

Această întârziere, combinată cu răspândirea variantei Delta extrem de contagioasă, a determinat creșterea numărului mediu de cazuri zilnice, care acum depășește 70.000 și evoluează. În fiecare zi, spitalele din întreaga țară admit în medie 6 200 de pacienți cu Covid-19 pe zi și peste 300 de persoane mor din cauza bolii.

„Aceste cazuri sunt concentrate în comunități cu rate mai mici de vaccinare”, a declarat  Jeff Zients, coordonatorul pandemiei de la Casa Albă. ”Unul din trei cazuri la nivel național a fost detectat în Florida și Texas săptămâna trecută”, a spus el, citat de France 24.

Revenire a ratei de vaccinare

Cu toate acestea, Statele Unite au observat o revenire a ratei de vaccinare în ultimele săptămâni, în special în aceste regiuni cele mai afectate de valul recent al Covid-19. Cele opt state cele mai afectate au înregistrat o creștere a vaccinărilor zilnice cu 171%, față de rata de trei săptămâni mai devreme, a explicat Zients.

Chiar dacă varianta Delta reprezintă o amenințare, vaccinurile împiedică în continuare majoritatea celor care le primesc să dezvolte o formă severă de Covid-19. Contaminarea persoanelor vaccinate rămâne rară, dar cercetările preliminare sugerează că atunci când se produce, riscul de transmitere este mai mare cu varianta Delta decât cu variantele anterioare.

Ultimele stiri

  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Omul care l-ar ajuta pe Trump să răstoarne economia globală
  • „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?
  • Mediul de afaceri confirmă încrederea în politicile PSD de creștere economică
  • Ne mai luăm mult la mișto, domnule Dan Voiculescu?
  • Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor
  • De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ
  • Misterul piramidelor egiptene, desluşit! Cum au fost construite mai ușor în urmă cu 4.700 ani (VIDEO)
  • Mugur Isărescu trage semnalul de alarmă: „Când datoria depășește 50%, trebuie luate măsuri”. Urmează îngheţarea pensiilor şi a salariilor?
  • Exit mobile version