AcasăȘTIRI EXTERNEFlorida, noul epicentru Covid-19 în SUA

Florida, noul epicentru Covid-19 în SUA

Florida, noul epicentru Covid-19 în SUA

Explozie de cazuri Covid-19 și spitalizări în Florida. În doar o săptămână, statul a înregistrat peste 110.000 de noi infecții.

Florida a devenit noul epicentru al pandemiei în Statele Unite, deoarece cazurile și spitalizările continuă să crească în acest stat, unde aproape jumătate din populație nu este vaccinată.

Medic: Situația scapă de sub control

În ultima săptămână, cazurile Covid-19 au explodat în sud-estul Statelor Unite. Și statul Florida are cele mai multe contaminări, cu peste 110.720 de cazuri în doar șapte zile, inclusiv 21.683, sâmbătă, potrivit datelor Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Pentru doctorul Julien J. Cavanagh, epidemia este din nou scăpată de sub control. „Într-o săptămână, am trecut de la 75.000 la 80.000 de cazuri pe zi și mă tem că în acest ritm (…) vom ajunge din nou la 150.000 – 200.000 de cazuri pe zi în următoarele săptămâni”, explică el.

Potrivit acestui medic de la Massachusetts General Hospital, puternica contagiozitate a variantei Delta este principalul responsabil pentru această nouă creștere.

Pacienți nevaccinați

Pe lângă numărul de cazuri, numărul spitalizărilor crește brusc în această regiune. Peste 8.200 de persoane sunt spitalizate în prezent, potrivit unui comunicat al Asociației spitalelor din Florida, scrie AFP.

„95% dintre pacienți nu sunt complet vaccinați”, se precizează într-un document publicat la 28 iulie. „Virusul are o nouă țintă: persoanele nevaccinate și cei mai tineri”, a declarat Mary C. Mayhew, președinte și CEO al Asociației. În prezent, doar 57% dintre locuitorii Floridei au primit o primă doză de vaccin, iar 49% o a doua.

Discurs dublu al guvernatorului

„Aici, vaccinarea este un subiect controversat. Este un pic ca politica sau portul unei arme de foc, este un subiect despre care nu vorbim printre prieteni, pe care îl evităm. Există într-adevăr două tabere ”, spune Marie Poupart, o jurnalistă din Quebec care locuiește în Florida.

Potrivit Mariei Poupart, guvernatorul republican al Floridei, Ron DeStantis, dă instrucțiuni foarte confuze. „Guvernatorul este anti-purtarea măștii, nu este pentru pașaportul de vaccinare, dar  spune să mergi să te vaccinezi pentru că asta salvează vieți”, spune ea.

De asemenea, guvernatorul tocmai a semnat un nou decret pentru a împiedica comisiile școlare să oblige copiii sub 12 ani să poarte articole de protecție pentru față, deși CDC le recomandă.

 

author avatar
Tudor Borcea
216 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai, trebuia sa „se vada” undeva ca nevaxxinatii sunt „cei care raspandesc” covrigu’! Si in acelasi timp sa-l „dovedeasca” si pe DeSantis si pe ceilalti guvernatori care nu se supun administratiei lu’ Bidon! Doi dintr-o lovitura! Sa vedeti „explozie de cazuri” in celelalte state care au renuntat la obligativitatea mastii, la cerinta vaxxpass pt orice ai vrea sa faci!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger