Cauta

Criză alimentară peste tot. Magazinele pun GPS pe caserolele cu carne / Oamenii fură mâncare din rafturi

Cumpărătorilor de la un magazin din comitatul Durham, în Anglia, nu le-a venit să creadă când au văzut în frigidere bucăți de carne de vită britanică, de calitate superioară, dotate cu dispozitive de urmărire GPS.

Criza alimentară și scumpirile care lovesc la nivel global duc acum la măsuri extreme, chiar și în țări bogate precum Marea Britanie, unde furtul din magazine alimentare nu mai este o noutate.

O bucată de carne, păzită ca ceasurile de lux

Astfel, dispozitive de securitate cu GPS pentru a descuraja hoții să fure mâncare sunt montate acum pe caserole cu carne. Este cazul unui magazin Co-op, din localiatea Coxhoe, County Durham (Anglia). Co-op Food este un brand folosit pentru comerțul cu amănuntul al produselor alimentare al Grupului Cooperativ din Marea Britanie.

Un locuitor din Coxhoe, Adam Brown, a fost atât de surprins să vadă dispozitivul montat pe o caserolă cu mușchi de vită, încât a făcut o fotografie și a distribuit-o pe rețelele de socializare. „Am fost uimit că cei de la Co-op au luat astfel de măsuri pentru a proteja o bucată de carne de 4,50 lire sterline. Încă nu pot să înțeleg ce s-a întâmplat”, a spus el.

Alți locuitori s-au declarat întristați de faptul că au fost necesare măsuri de securitate atât de drastice, dar au spus că sunt la curent cu furturile repetate din magazin, scrie The Northern Eco.

În ciuda șocului rezidenților, retailerul a declarat că dispozitivele sunt folosite acum în multe dintre magazinele sale și sunt desfășurate în locații „în funcție de cele mai recente informații”.

Camere corporale, supraveghere hi-tech

Pentru a se asigura că acestea rămân eficiente, șefii nu dezvăluie modul de funcționare a dispozitivelor GPS. Doar că acestea sunt îndepărtate la casă, după ce cumpărătorul plătește cumpărăturile.

Însă, dacă un articol marcat este furat, acesta declanșează o alertă atunci când o barieră vitruală este încălcată. Un purtător de cuvânt al Co-op a declarat: „Siguranța și securitatea colegilor noștri este prioritatea numărul unu”. „Co-op investește în cele mai recente tehnologii pentru a descuraja comportamentul infracțional, solicitând în același timp sancțiuni mai dure pentru cei care comit violențe și agresiuni față de lucrătorii din prima linie a magazinelor”.

Alte măsuri de securitate la magazinele Co-op includ utilizarea de camere purtate pe corp, care trimit imagini audio și video în timp real la un centru de operațiuni de securitate la distanță, prin simpla apăsare a unui buton, căști de comunicare și cele mai recente camere de supraveghere.

Ultimele stiri

  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • România, ţară exotică! Ce au început să cultive agricultorii noştri
  • Pompierii, în alertă! Incendiu la o magazie din Portul Constanţa. Focul se manifesta pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi
  • Breaking news: Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a murit în accidentul de elicopter! (VIDEO)
  • Poza Zilei
  • Horoscop 20 mai 2024 – Veți obține ceea ce doriți dacă vă folosiți seducția
  • Alege ce citești
  • Exit mobile version