AcasăȘTIRI EXTERNEDEZVĂLUIRI BOMBĂ despre organizația secretă care conduce Marea Britanie! Hackerii au spart...

DEZVĂLUIRI BOMBĂ despre organizația secretă care conduce Marea Britanie! Hackerii au spart mail-ul fostului șef al MI6

Informații bombă! Mail-uri ale unor susținători de marcă ai Brexit-ului postate de hackeri/ Ce scoate, de fapt, la iveală întreaga operațiune (sursa foto: europafm.ro)

Scandalul momentului în Marea Britanie: mai multe mail-uri provenite de la susținători de marcă ai Brexit-ului au fost publicate pe un site denumit „Very British Coop d’Etat”.

Este vorba despre email-uri ce provin, printre altele, din conturile lui Richard Dearlove, fostul șef al MI6, dar și al istoricului Richard Tooms, potrivit techmonitor.ai.

Cine controlează în secret Regatul Unit

Site-ul în cauză – Very British Coop d’Etat – arată că un grup de personalități pro-Brexit controlează în secret Regatul Unit. Totodată, hackerii susțin că a existat un complot „de stat profund” pentru a-l plasa pe Boris Johnson în fruntea guvernului britanic. Actualul premier a fost numit în funcție după plecarea Theresei May.

Richard Dearlove a condus MI6 – serviciul de spionaj extern al Marii Britanii – între 1999 și 2004. Fostul șef al MI6 a reacționat pe acest subiect, pentru Reuters.

„Sunt foarte conştient de o operaţiune rusă împotriva unui cont Proton, care conţinea e-mailuri către şi de la mine”, a spus Dearlove, cu referire la serviciul de e-mail ProtonMail, axat pe confidenţialitate.

Nu se știe încă exact cum au fost obținute aceste e-mail-uri, site-ul care le găzduiește neexplicând cine s-a aflat în spatele acestei scurgeri de informații. Conform aceleiași surse, însă, s-a aflat că mesajele scurse pe Internet par să fi fost transmise de pe platforma ProtonMail.

A doua operațiune ȘOC în trei ani

Dacă mesajele scurse sunt de fapt autentice, ar marca a doua oară în trei ani când suspecţii spioni ai Kremlinului au furat e-mailuri private de la un înalt oficial britanic de securitate naţională şi le-au publicat online.

Legătura cu vizita lui Boris Johnson în Ucraina

În urmă cu aproximativ trei ani, în 2019, documente comerciale clasificate dintre SUA şi Marea Britanie au fost scurse înaintea alegerilor din Anglia, după ce au fost furate din contul de e-mail al fostului ministru al comerţului Liam Fox, a scris Reuters. Oficialii britanici nu au confirmat niciodată detaliile operaţiunii, dar ministrul de Externe britanic de atunci, Dominic Raab, a spus că a fost un efort al Kremlinului de a interveni în alegerile din Marea Britanie, acuzaţie pe care Moscova a negat-o.

Johnson, care a preluat conducerea Guvernului în 2019, a adoptat o atitudine dură faţă de invadarea Ucrainei de către Rusia, oferind echipamente militare sute de milioane de dolari guvernului de la Kiev. În aprilie, Johnson a vizitat Kievul pentru o plimbare televizată cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Lui Johnson i-a fost interzis oficial accesul pe teritoriul Rusiei pe 16 aprilie.

Când a fost înregistat site-ul

Înregistrările domeniului Internet arată că site-ul web ”Coop” a fost înregistrat trei zile mai târziu. URL-ul său include cuvintele ”sneaky strawhead”, într-o aparentă referire la coafura ciufulită a lui Johnson.

Thomas Rid, expert în securitate cibernetică la Universitatea Johns Hopkins, a comentat pe marginea acestui subiect. Și a spus că, deşi jurnaliştii nu ar trebui să se ferească să acopere materialul autentificat expus în urma scurgerii, ei ar trebui totuşi să trateze cu mare atenţie.

„Dacă scurgerea de informaţii are detalii demne de ştire, atunci este, de asemenea, demn de ştire să subliniem că materialul provine de la o agenţie de informaţii adversă, mai ales în timp de război”, a spus Rid.

author avatar
Andrei Coman
1.473 afisari

5 COMENTARII

  1. Hackerii rusi sunt peste tot
    Se crede că hackeri ruși snt in spatele desemnarii Primului Ministru ce a fost condamnat pentru ca condus in stare de ebrietate in USA , si a tzepuit o banca , si mai ales desemnarea noului Prim Ministru de o inteligenta sclipitoare de plagiator , tot hackerii rusi

  2. Ba da voi UK și SUA tare prosti sunteți. voi amu ați aflat că hacheri RUSI va ucis prințesa DIANA. Si pe JFK tot ruși. Doar va zis și Jelinski.

  3. Hotul striga hotii.Voi si americanii spionati toata omenirea si nimeni nu se mai plange.La ciordit avutii din alte tari sunteti cu traditii seculare si number one in the world.
    Diamantele si aurul lumii le-ati furat la greu de peste tot si de la toti.India va zice ceva?Acum ati pus laba pe banci,gaz si petrol

  4. Vad ca inca nu v-a trecut alergia la adevar si cenzurati comentariile in continuare.
    Acum va stim pe toti vandutii si Curtea Martiala o sa va dea tratamentul adecvat: Streangurol si Lopatin

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger