AcasăSOCIALRaed Arafat, despre isteria din magazine. Ar trebui să-și facă românii provizii...

Raed Arafat, despre isteria din magazine. Ar trebui să-și facă românii provizii pentru dezastre naturale?

magazin

Şeful DSU, Raed Arafat, a recomandat românilor, luni, să aibă în case stocurile obişnuite în caz de cutremur sau alte dezastre naturale, spunând că nu are sens să „inducem panică”.

„La acest moment, stocurile obişnuite pe care noi le-am recomandat altă dată pentru dezastre naturale, rămân valabile. Pentru cutremur sau cum am recomandat pe tot parcursul anului”, a spus, luni, Raed Arafat.

Totodată, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), spune că în prezent nu se pune problema unui război în România şi nu are sens că cădem pradă dezinformărilor.

După benzină a apărut isteria uleiului! Rafturi ale magazinelor au fost luate cu asalt pentru ulei sau alte produse, cel mai probabil de teama scumpirilor, potrivit unor imagini din spațiul online.

„Deci nu are rost să inducem panică, aşa cum a fost în ultima perioadă. A venit ştirea falsă cu benzina, după care s-a încercat cu uleiul. Din fericire, acolo informaţiile au venit rapid şi oamenii nu au picat pradă acestei dezinformări”, a completat Raed Arafat.

Criza uleiului în România

ANPC le recomandă românilor să nu se lase manipulați. Stocurile inutile făcute în case cresc cantitatea produselor care se vor strica și arunca.

„Asistăm în aceste zile la acţiuni sau atitudini menite să iasă din sfera umanului şi aici mă refer la umplerea cărucioarelor cu ulei sau alt produs sau la comenzi fie şi online de 1,000 de litri, făcând astfel imposibila achiziţionarea unei unităţi de către omul de lângă noi.

Limitaţi achiziţia doar la strictul necesar şi nu goliţi rafturile magazinelor, dacă produsul nu va este absolut necesar! Hârtia igienica din perioada pandemiei, benzina din pungi, tomberoane sau cărucioarele de ulei nu îndreaptă lucrurile spre achiziţii echilibrate şi consum responsabil. Solidaritate, umanitate şi nu în ultimul rând responsabilitate. Am în casă o singură sticlă de ulei desfăcută şi îmi ajunge, atunci când se va termina voi cumpăra o alta… atât!”, a explicat Paul Anghel, reprezentant ANPC.

author avatar
Andrei Ștefan
303 afisari

4 COMENTARII

  1. Chiar nu se găsește vreun dac liber și verde să-l trimită la Alah pe ticălosul ăsta?

  2. Dacă vreți să scăpați de el aranjați cu biserica să-l creștineze prin botez ortodox că pielea nu io puteți da înapoi că nu o mai are ia tăiați imamul

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger