Cauta

Covid-19 și Brexit. Anglia, pe cale să-și taie cea mai groasă cracă de sub picioare

Covid-19 și Brexit. Anglia, pe cale să-și taie cea mai groasă cracă de sub picioare

Brexit, dar și pandemia Covid-19 au schimbat situația migratorie care era necesară pentru ca serviciul de sănătate britanic să funcționeze.

Pandemie, val de pensionări, înăsprirea regulilor de imigrație rezultate din Brexit: serviciul de sănătate publică (NHS) din Mare Britanie este amenințat de o lipsă gravă de personal iar supraviețuirea lui depinde de îngrijitorii străini.

Brexitul i-a gonit

Cu nu mai puțin de 211 de naționalități în serviciile sale din Anglia, NHS – al cărui gratuitate este mândria britanicilor – este unul dintre cei mai cosmopoliti angajatori din lume. Acesta este motivul pentru care incapacitatea de a călători în timpul pandemiei a creat o lipsă gravă de îngrijitori.

În total, 3.700 de îngrijitori străini mai puțini decât în ​​2019-2020 au ajuns în Marea Britanie între martie 2020 și 2021. Conform registrului oficial, există 8.000 de asistenți medicali europeni mai puțini în 2021 decât în ​​2016 , anul referendumului privind ieșirea țării din UE. Și mai mult de jumătate dintre cei care părăsesc Marea Britanie au menționat Brexitul drept motiv al deciziei lor.

Un deficit de peste 100.000 de asistenți medicali

Până în 2029, cocktailul exploziv creat de Brexit, reguli mai severe de imigrație și pandemie ar putea sfârși printr-o penurie cronică caracterizată prin lipsa de 108.000 de asistente medicale, spune think-tank Health Foundation. Aceasta ar reprezenta o pierdere de peste o treime din forța de muncă actuală, care se ridică la aproximativ 300.000 de asistenți medicali, scrie 20 Minutes.

Brexit a făcut mai complexă sosirea noilor îngrijitori, prin înființarea unui sistem de imigrație bazat pe puncte, în care solicitanții trebuie să îndeplinească nivelurile salariale și competența în limba engleză și să aibă o ofertă pentru angajare calificată. Deși există un regim special de vize pentru lucrătorii din domeniul sănătății, Australia, Canada, Noua Zeelandă și Orientul Mijlociu ar putea fi privilegiate, datorită vizelor lor mai generoase.

Ultimele stiri

  • Firea ajunge la 4 procente în spatele lui Nicușor Dan, iar Piedone coboară pe locul 4 și s-ar putea retrage din cursă
  • Gabriela Firea: Foișor e în topul european al spitalelor de ortopedie
  • S-a aflat! Digi nu poate cumpăra – încă – Telekom România. Ce se întâmplă cu tranzacția anului
  • S-a dat alerta pe o stradă din Capitală! Grenadă găsită la vila familiei Andreei Tonciu: „Vă dați seama, dacă nu venea…”
  • Care sunt politicienii în care românii au cea mai multă încredere, conform unui sondaj recent
  • Natura s-a dezlănțuit! Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în zona Moldovei – VIDEO
  • Reţea de trafic cu Ozempic vândut „la negru”. 13 persoane, reţinute de către oamenii legii din București. Detalii incredibile din dosar
  • Comunicat de presă AGRI-EW
  • Amenajare peisagistică nouă de-a lungul șoselei Olteniței
  • Poza Zilei
  • Exit mobile version