AcasăȘTIRI EXTERNEÎnceputurile Covid-19. Beijing ar fi ascuns o minciună mare cât China

Începuturile Covid-19. Beijing ar fi ascuns o minciună mare cât China

Începuturile Covid-19. Beijing ar fi ascuns o minciună mare cât China

Beijingul ar fi cumpărat de două ori mai multe teste PCR în 2019 decât în ​​2018.

Această creștere a cheltuielilor a avut loc în timp ce, oficial, primele cazuri de Covid-19 au fost detectate abia în noiembrie 2019.

De la 36,7 milioane de yuani, la 67,7

China a mințit în legătură cu adevăratul început al epidemiei Covid-19 în orașul Wuhan? Această întrebare a pusă insistent de aproape doi ani, fără a căpăta cu adevărat un răspuns definitiv.

Un nou studiu australian oferă un nou element de răspuns, conform ziarului britanic The Independent: laboratoarele din orașul Wuhan aproape și-au dublat achizițiile de reactivi pentru testele PCR în 2019 comparativ cu 2018. Or, primele cazuri ale noului coronavirus au fost oficial detectate în noiembrie 2019.

The Independent citează raportul întocmit de Internet 2.0, o companie australiană de securitate cibernetică care a compilat cheltuielile Chinei pentru reactivi PCR: 36,7 milioane de yuani în 2018, dar ele au explodat la 67,7 milioane de yuani în 2019.

Internet 2.0 consideră această creștere „notabilă, semnificativă și anormală”, în special din instituțiile din Wuhan, epicentrul epidemiei Covid-19.

Rezultatele acestui studiu fac ca sursa citată să afirme că epidemia ar fi putut începe încă din vara anului 2019. Și nu doar discret, deoarece guvernul chinez a făcut deci rapid aranjamente pentru a efectua teste. Această concluzie a fost contestată de Ministerul chinez de Externe.

O coincidență?

Cu toate acestea, ipoteza coincidenței nu trebuie exclusă în totalitate, scrie 20 Minutes. Ziarul britanic îl pune în discuție pe Amesh Adalja, cercetător principal la centrul Johns-Hopkins, o referință în urmărirea pandemiei, care nu găsește atât de surprinzătoare această creștere a achizițiilor de reactivi pentru testele PCR, „de când a devenit o metodă de alegere pentru detectarea agenților patogeni”, chiar înainte de pandemia Covid-19.

author avatar
Tudor Borcea
1.070 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger