AcasăȘTIRI EXTERNECorupție în Ucraina, înaintea tancurilor din Occident. Zelenski decapitează guvernatori regionali și...

Corupție în Ucraina, înaintea tancurilor din Occident. Zelenski decapitează guvernatori regionali și viceminiștri

Corupție în Ucraina, înaintea tancurilor din Occident. Zelenski decapitează guvernatori regionali și viceminiștri / Foto: Facebook

Cinci guvernatori regionali și patru viceminiștri au fost demiși din funcțiile lor în Ucraina, a anunțat marți guvernul, în urma unui presupus scandal de corupție în armată, în plin război cu Rusia.

Potrivit lui Taras Melniciuk, reprezentantul guvernului în Parlamentul de la Kiev, guvernatorii regiunii centrale Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, regiunii Zaporojie (sud), Oleksandr Staruh, regiunii Sumî (nord), Dmitro Jivițki, regiunii Herson (sud), Iaroslav Ianușevici, și capitalei Kiev, Oleksi Kuluba, vor demisiona din funcții.

Tancurile occidentale nu merg cu corupție

Reznicenko a fost acuzat de mai multe instituții media în noiembrie că a atribuit contracte de reparații de drumuri în valoare de zeci de milioane de euro unui grup cofondat de iubita sa, care lucrează ca antrenor de fitness.

Potrivit rapoartelor de presă, el și colegii săi din regiunile Sumî, Herson și Zaporojie fac obiectul unei anchete judiciare, în timp ce demiterea lui Kuleba este legată de viitoarea sa numire în administrația prezidențială.

De asemenea, guvernul i-a demis pe ministrul adjunct al apărării Viaceslav Șapovalov – a cărui demisie fusese deja anunțată marți – pe ministrul adjunct al politicii sociale, Vitali Muzicenko, și pe doi miniștri adjuncți pentru dezvoltare teritorială, Ivan Lukeria și Viaceslav Negoda, informează RTBF.

Anatoli Ivankevici și Viktor Vîșinov, ambii șefi adjuncți ai Serviciului ucrainean de transport maritim și fluvial, au fost, de asemenea, eliberați dinn funcții.

Demisiile și concedierile au fost făcute după ce presa a relatat despre prețuri umflate într-un contract de furnizare de alimente pentru armata ucraineană, primul scandal de corupție care a izbucnit în ministerul Apărării de la începutul războiului declanțat de Rusia în Ucraina.

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat luni seară o serie de „decizii în ce privește personalul”, ca răspuns la acest scandal. Cazurile de corupție erau frecvente înainte de invazia rusă în Ucraina.

Scandalul survine într-un moment în care Kievul face apel la aliații săi occidentali, al căror sprijin militar și financiar este crucial, să trimită tancuri grele pentru a înfrunta Moscova – o decizie pentru care aliații fac presiuni asupra Germaniei.

author avatar
Tudor Borcea
212 afisari

1 COMENTARIU

  1. Era de asteptat. Oboseala, stresul care va sa zica, invinge comportamentul de tinar indraznet care indrazneste sa pocneasca Rusia, peste botul de lup periculos ! Urmeaza ca in Caragiale monser ! O sa ne distram, credeam ca au mai ramas oameni integrii printre noi ! Aiurea, banul strseaza ! O sa ramina sigur, ca gralul Atanasie Stanculescu, singurul vinovat din bataile de la B. si Timisoara ! Singele apa nu se face, copiii morti prin razboaie tembele cere ramasilor dreptate ! Mai pui si mina, esti dus ! Adio Ucraina !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger