AcasăNewsMega-dosar de corupție în vămi. Percheziții în punctele de trecere a frontierei...

Mega-dosar de corupție în vămi. Percheziții în punctele de trecere a frontierei din România și Republica Moldova

perchezitii

Percheziții de amploare au avut loc în vămile din estul României. Polițiști de frontieră și vameși sunt suspectați că luau mită.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în coordonare cu autorităţi judiciare din Republica Moldova, efectuează, marţi, peste 30 de percheziţii, dintre care cinci puncte de trecere a frontierei, într-un dosar de corupţie.

Polițiști de frontieră și vameși, acuzați de luare de mită

Surse judiciare au precizat că vizaţi în acest caz ar fi lucrători din punctele de frontieră Borş, Stânca-Costeşti, Albiţa, Oancea, Sculeni pentru fapte de luare de mită.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Hotnews, sunt vizați polițiști de frontieră suspectați că au luat mită sume între 20-30 de euro și 250 de euro pentru a permite trecerea ilegală a frontieri. Vameșii sunt acuzați că în schimbul acestor sume de bani treceau cu vederea probleme precum vize expirate.

Zeci de suspecți

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale.”, au transmis anchetatorii.

author avatar
Andreea Vlad
405 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Polițiști de frontieră și vameși, acuzați de luare de mită”
    Cum adica domne, OAMENII LEGII sa ia sfanta shpaga???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger