Cauta

Europa ucide armata lui Zelenski. Rusia produce arme cu companii din Elveția, Germania și Italia / Miliarde de dolari sunt în joc

Europa ucide armata lui Zelenski. Rusia produce arme cu companii din Elveția, Germania și Italia / Miliarde de dolari sunt în joc / Foto: Facebook

Mai multe companii străine ajută Rusia să producă arme pentru a eluda sancțiunile occidentale impuse acestei țări în 2014. 

Potrivit comunității internaționale de informații InformNapalm și Consiliului de Securitate Economică al Ucrainei, zeci de companii din Elveția, Italia și Germania încheie acorduri cu companii de apărare ruse prin companii de garnituri și eludează sancțiunile. Și toate acestea pentru a câștiga miliarde de dolari.

Componente elvețiene pentru tancuri rusești

Chiar și în ciuda sancțiunilor, firma elvețiană CODERE a continuat să furnizeze echipamente fabricii rusești sancționate Elektronmashina, care produce componente pentru tancuri rusești. Uzina Elektromashina, este situată în Cheliabinsk, în Rusia, și face parte din corporația Uralvagonzavod. Aceasta din urmă, la rândul său, este o „fiică” a gigantului de stat rus Rostech, care este angajată în industria civilă și militară.

În prezent, Uralvagonzavod este singurul producător de tancuri din Rusia. Și Electromashina, la rândul său, produce componente pentru aceste arme. În 2014, după începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, Uralvagonzavod a intrat sub sancțiunile UE, la fel ca multe alte companii. Companiile străine ar trebui să se retragă din proiectele comune și să înceteze orice relație cu astfel de companii. Dar multe companii străine nu au făcut încă acest lucru.

„Ceasornicul” Elveția livrează ceas

Pe lângă CODERE, multe alte companii cooperează cu apărarea rusă. Una dintre ele este Swiss GF Machining Solutions. În 2018, JSC „Instrument Design Bureau” din Tula a primit de la compania elvețiană GF Machining Solutions echipamente pentru mai mult de 722 de milioane de ruble.

Această companie rusă este angajată în proiectarea de arme. În special , biroul a lansat sistemul de rachete antiaeriene și artilerie Panțîr, pe care Rusia îl folosește în războiul din Ucraina.

Producătorul elvețian Fritz Studer AG cooperează și el cu Rusia. În 2018, compania a livrat două mașini de șlefuit circulare universale „Studer S21 cnc” celei mai mari întreprinderi de construcție de motoare aerospațiale din Federația Rusă PJSC „Kuznețov”.din Samara. Costul este de peste 316 milioane de ruble.

La cererea Ministerului rus al Apărării, Kuznețov produce motoare pentru bombardiere strategice Tu-160 „White Swan”, avioane cu rază lungă de acțiune Tu-160M, Tu-95MS și Tu-22M3 profund modernizate. În prezent, rușii folosesc în mod activ toate aceste avioane în războiul din Ucraina.

Clienții grei ai Italiei

În 2019, producătorul italian Hexagon Metrology SpA a vândut Uzinei Electromecanice Ruse Izhevsk utilaje Micra Hexagon Metrology în valoare de peste 171 de mii de euro. Clientul Italiei este una dintre cele mai mari întreprinderi din industria de apărare a Rusiei, parte a concernului de apărare aeriană Almaz-Antey.

Și producătorul elvețian Sylvac SA a vândut, în 2018,  rușilor sisteme optice în valoare de aproape 3 milioane de ruble . Clientul este „Novosibirsk Ammunition Plant”, care produce muniție pentru arme de calibru mic – în special, calibrul 7.62×51.

În urma războiului Rusiei împotriva Ucrainei și a anexării Crimeei din 31 iulie 2014, Uniunea Europeană a impus un embargo asupra importurilor și exporturilor de arme către Rusia, precum și a interzicerii exporturilor de bunuri și tehnologii cu dublă utilizare pentru uz militar către Rusia sau utilizatori finali ruși.

UE a interzis, de asemenea, exportul de bunuri și tehnologii care pot fi utilizate atât în ​​scopuri militare, cât și în scopuri civile. În plus, UE a cerut exportatorilor să obțină autorizație prealabilă de la autoritățile competente ale statelor membre pentru a exporta anumite tipuri de echipamente și tehnologii energetice în Rusia.

 

 

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version