AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia, ULTIMATUM pentru luptătorii ucraineni de la Severodonețk /...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia, ULTIMATUM pentru luptătorii ucraineni de la Severodonețk / Ce se întâmplă cu civilii blocați în Uzina Azot

Henry Kissinger a anunţat cele TREI scenarii în care s-ar putea încheia războiul din Ucraina. Zelenski l-a atacat pentru asta

Federația Rusă le-a dat ULTIMATUM luptătorilor care se adăpostesc în Uzina Azot: depuneți armele sau veți avea soarta „azoviștilor”! Totodată, Moscova anunță că va deschide miercuri, 15 iunie, un coridor umanitar pentru civilii blocați în această uzină.

Rusia spune că le-a oferit luptătorilor ucraineni adăpostiți în uzina chimică Azot din orașul Severodonețk, din estul Ucrainei, șansa de a se preda miercuri.

Severodonțk, disputat intens de ruși și ucraineni

Atât orașul, cât și uzina Azot au devenit puncte fierbinți ale conflictului în ultimele săptămâni, cu sute de civili și soldați ucraineni ascunși în fabrică sub bombardamente intense din partea forțelor ruse, care încearcă să captureze orașul, au declarat autoritățile locale, potrivit aljazeera.com.

Rusia a anunțat că va deschide miercuri un coridor umanitar pentru a permite civililor să plece și i-a îndemnat pe luptătorii ucraineni să „oprească rezistența fără sens și să depună armele”.

„Ghidate de principiile umanității, forțele armate ruse și formațiunile din Republica Populară Luhansk sunt pregătite să organizeze o operațiune umanitară de evacuare a civililor”, a transmis Ministerul rus al Apărării

Peste 500 de civili se ascund în uzina Azot

Conform oficialilor ucraineni, peste 500 de civili s-ar afla, alături de soldați ucraineni, în fabrica de produse chimice Azot, într-o zonă industrială din Severodonețk.

Coridorul umanitar va fi deschis miercuri, 15 iunie, între orele 8:00 (05:00 GMT) și 20:00, ora Moscovei, a anunțat Ministerul Apărării, adăugând că evacuații vor fi transportați în orașul Svatovo din regiunea separatistă Luhansk.

Rușii au izolat Severodonețk

Toate podurile peste râul Siverskyi Doneț care leagă Severodonețk de teritoriul stăpânit de ucraineană au fost distruse.

Un reprezentant al autorităților separatiste din Lugansk, Vitali Kiselyov, a estimat că aproximativ 2.500 de luptători ucraineni și străini ar putea fi adăpostiți la Uzina Azot.

Armata rusă a spus că autoritățile ucrainene au cerut ca civilii de la uzina Azot să fie transportați la Lysychansk, oraș controlat de Kiev, dar evacuarea acolo nu este posibilă deoarece ultimul pod care leagă cele două orașe „gemene” a fost distrus.

author avatar
Andreea Vlad
381 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger