Cauta

Am scăpat de Covid-19, dăm de holeră! Țara în care această boală face ravagii, sunt deja mii de cazuri!

Cifre cutremurătoare! Holera face ravagii! Peste 7.000 de cazuri, în ultimele luni. Câți oameni au murit secerați de boală (sursa foto: realitatea.net)

Dincolo de discuțiile din ultima perioadă pe tema COVID-19, dar și, mai nou, de îngrijorările provocate de variola maimuței, cu tot mai multe cazuri descoperite în țări europene, dar nu numai, reapare în atenție o altă boală gravă: holera.

Un stat african se confruntă cu o creștere a cazurilor de holeră, în ultimele luni. E vorba despre Camerun. Unde 140 de oameni au murit din cauza acestei boli, din octombrie 2021. Anunțul a venit, miercuri, de la premierul camerunez Joseph Dion Ngute.

Peste 7.000 de cazuri, în ultimele luni

„Situaţia epidemiologică actualizată arată un total de 7.287 de cazuri notificate, inclusiv 140 de decese, din octombrie 2021”, a transmis Joseph Dion Ngute într-un comunicat de presă, potrivit jamaicaobserver.com.

„Trei regiuni continuă să înregistreze noi pacienţi”, a adăugat premierul, cu referire la regiunea Litoralului, cu capitala Douala, cel mai populat oraș și port maritim al acestei țări, Vestul şi Sud-Vestul anglofon.

Urmează o campanie de vaccinare

În tot acest context, s-a anunțat de la guvern că o campanie de vaccinare urmează să înceapă în iunie.

Focarele de holeră reapar periodic în acest stat african cu o populație de peste 25 de milioane de locuitori.

Ce cauzează temuta holeră

Holera este „o boală infecțioasă intestinală, contagioasă, cauzată de o bacterie, vivrionul holeric (Vihrio cholerae, varietatea el Tor). Diseminarea sa este favorizată de absența igienei” și „se transmite, in principal, fie prin ingestia de apă poluată de dejecțiile umane infectate, fie prin ingestia de alimente sau băuturi contaminate, sau chiar prin crustacee infectate ingerate”, conform sfatulmedicului.ro.

YouTube video player

YouTube video player

Ultimele stiri

  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”
  • Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?
  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO
  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Exit mobile version