Cauta

Centrul Simon Wiesenthal ACUZĂ: „Batalionul Azov, neonaziști!” / Ce țară este acuzată că a antrenat trupe care purtau însemnul SS

Canada a antrenat militari ucraineni cu însemne SS. Centrul Simon Wiesenthal: Există neonaziști în Batalionul Azov

Canada a eșuat când a antrenat trupe ucrainene legate de extrema dreaptă, spune Efraim Zuroff, istoric israelian și vânător notoriu de naziști.

Efraim Zuroff este unul dintre cei mai importanți oameni de la Centrul Simon Wiesenthal, din Israel.

Canadienii ridică din umeri

Forțele canadiene spun că nu aveau nicio obligație să controleze antecedentele acelor soldați pe care i-a antrenat în Ucraina.

Radio Canada a informat luni, 11 aprilie, că personalul militar canadian i-a antrenat pe membrii Batalionului Azov, dar și pe alți soldați ucraineni. Cu toții purtau ecusonul unei unități naziste SS din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Antrenamentul a avut loc în noiembrie 2020.

„Este responsabilitatea Apărării să știe pe cine antrenează”

Efraim Zuroff a declarat într-un interviu acordat Ottawa Citizen că Canada nu a reușit să-și monitorizeze în mod corespunzător propriul program de pregătire militară. „Guvernul canadian nu a dat dovadă de sârguință și promptitudine. Este responsabilitatea ministerului canadian al Apărării să știe exact pe cine antrenează”, a spus el.

„Fără îndoială că există neonazişti sub diferite forme în Ucraina, fie că sunt în Batalionul Azov sau în alte organizaţii” – Efraim Zuroff

Surse din apărare au recunoscut că mulți soldați ucraineni poartă ecusoane cu însemnul unității SS a Ucrainei, care a luptat pentru naziști în WW2. Aceeași situație este prezentă și în Batalionul Azov.

„Ucraina este responsabilă”

Căpitanul Veronique Sabourin, din cadrul Forțelor Canadiene (CAF), afirmă că toți militarii canadieni care antrenează trupele ucrainene au primit informații care să îi ajute să recunoască ecusoane și însemne asociate cu extremismul de dreapta.

„Ucraina este responsabilă pentru verificarea propriului personal”, se apără canadienii.

Dacă soldații canadieni bănuiesc că omologii sau stagiarii lor ucraineni au opinii rasiste sau aparțin organizațiilor de dreapta, atunci aceștia sunt îndepărtați, mai susține Sabourin. Dar ea le ia apărarea celor din Batalionul Azov: „Nu există nici o probă pentru a dovedi acest lucru dincolo de orice îndoială rezonabilă”.

Batalionul Azov, eroi în viziunea Americii

Culmea e că armata canadiană neagă faptul că ar fi pregătit membri ai Batalionului Azov. Însă știrile din 2017 arată că Forța operațională interarme a Canadei, prezentă în Ucraina, a făcut un expozeu despre Batalionul Azov, recunoscând legăturile sale cu ideologia nazistă. „Mulți membri ai Batalionului Azov s-au descris drept naziști”, avertizau ofițerii canadieni în briefingul lor de acum 5 ani.

Mai mult, în 2018, Congresul SUA a interzis folosirea fondurilor americane pentru a oferi arme, antrenament și asistență Batalionului Azov. Motivul? Legături cu extrema dreaptă și neo-naziștii. Azi, însă, membrii Batalionului Azov sunt prezentați de americani ca eroi și chiar primiți la Washington!

Și Agenția de Informații pentru Securitate Publică din Japonia a eliminat Batalionul Azov de pe lista internațională a teroriștilor!

Ultimele stiri

  • Premiul Nobel pentru Literatură a fost câștigat de Cartea Mileniului OMUL VĂLURIT
  • Alege ce citești
  • Vizita lui Iohannis în SUA: România dă tot și nu primește nimic!
  • S-a rupt lanțul de iubire. Moldovenii, respinși pe bandă rulantă la intrarea în România
  • Rapid Premier League
  • Dovezi zdrobitoare. Camioanele supraîncărcate ale ucrainenilor ne-au făcut praf infrastructura
  • Sabotaj împotriva statului. Contractele cu operatorii străini din Portul Constanța, în defavoarea țării
  • Femeia cu cele mai mari buze din lume și-a injectat și nasul, pentru a echilibra trăsăturile feței – FOTO
  • Unde se vând lingourile de aur “ca pâinea caldă”
  • „Supa vulcanică”, umătoarea sursă de minerale esențiale?
  • Exit mobile version