AcasăȘTIRI EXTERNEAmerica, all-in pe cartea războiului! Casa Albă dă undă verde Israelului să...

America, all-in pe cartea războiului! Casa Albă dă undă verde Israelului să atace Iranul!

America, all-in pe cartea războiului! Casa Albă dă undă verde Israelului să atace Iranul!

Ambasadorul SUA în Israel, Tom Nides, a declarat joi, 31 martie, că Israelul nu se va confrunta cu nicio restricție americană dacă dorește să acționeze împotriva Iranului, indiferent dacă este sau nu semnat un acord nuclear între Teheran și puterile mondiale.

„Mâinile israelienilor nu sunt legate”

Întrebat într-un interviu dacă SUA se așteaptă ca Israelul să „stea liniștit și să nu facă nimic” dacă se semnează un acord, Nides a răspuns: „Absolut, nu! Am fost foarte clar în privința asta. Dacă avem o înțelegere, mâinile israelienilor nu sunt legate. Dacă nu avem o înțelegere, cu siguranță israelienii nu vor fi legate”, informează The Times of Israel.

Israelul poate face și întreprinde orice acțiuni necesare pentru a se proteja. Președintele va face tot ce poate pentru a se asigura că Iranul nu are o armă nucleară. Ne-am dori să o facem pe cale diplomatică – Tom Nides, ambasador SUA în Israel

Nides a evitat o întrebare directă dacă corpul Gardienilor Revoluției din Iran va fi eliminat de pe lista americană a grupărilor teroriste, ca parte a unui acord reînviat. Teheranul a spus că eliminarea Gardienilor de pe lista teroristă a SUA este o condiție pentru restabilirea acordului nuclear din 2015.

Responsabilii israelieni și-au exprimat deschis îngrijorările cu privire la această posibilitate, inclusiv în timpul vizitei recente a secretarului american de Stat, Antony Blinken.

Teheranul să fie sancționat ca Rusia

În cadrul acestei vizite, Antony Blinken l-a întrebat pe premierul israelian, Naftali Bennett, care ar fi alternativa sa la un acord nuclear cu Iranul. Potrivit responsabililor israelieni, Bennett i-a spus că Iranul poate fi descurajat dacă știe că națiunile occidentale vor ridica sancțiunile împotriva Iranului la nivelul celor care le-au impus Rusiei, după invadarea Ucrainei.

Bennett a descris un acord reînviat cu Iranul ca fiind „o soluție de pansament” pentru câțiva ani, care ar permite Iranului să-și extindă sprijinul pentru mandatarii  săi teroriști regionali.

author avatar
Tudor Borcea
2.099 afisari

21 COMENTARII

      • Se stia ca SUA si Israelul va invada Iranul, dar ce se stie mai putin e ca iranienii vor rezista. Si nu numai ca va rezista si vor distruge armatele invadatorilor, dar vor cuceri si Israelul!

  1. Daca n-au reusit (inca) sa ”aprinda” Europa, ce si-au zis yankeii ??? Ia sa incercam in orientul apropiat, ca poate astia-s mai ascultatori, iar noi ,avem inca multe fieratanii de vandut.

    • Foarte bine exprimat! Bine că europenii s-au liniștit! Dar oricum, americanii au reușit ceva extraordinar – și sunt de admirat: au reușit un contract fantastic pt gaz+ au reușit să își vândă armament până și în cele mai prăpădite tari (ca RO), care își măresc bugetul pt apărare că să ia arme de la Uncle Sam. Mare reușită pt Biden, care a mizat pe cartea psihologica a fricii fata de ruși.

      • Adica, 4,5 miliarde de mc pe an, in timp ce UE are nevoie de 200 miliarde mc.
        Cit va tine sceneta asta de prost gust ?
        Sau isi imagineaza americanii lui robinet ca nemtii vor inchide Mercedes, Audi, Opel etc. etc. ca sa le faca pe plac ???
        Americanii inregistreaza cel mai mare esec in politica externa, ceea ce poate fi fatal !
        Biden nu are vreo reusita, nicidecum una ”mare” !!!

  2. E adevarat ce spune Blinken,dar exista niste limite.Americanii au tot spus ca prefera o solutie diplomatica si au motive serioase sa evite orice conflict.Intrebarea ar fi cine conduce de fapt situatia ptr ca politicienii sunt niste actori care joaca teatru

    • In contextul Noii Ordini Mondiale, clamate de Biden, in care SUA ar avea rolul de hegemon, Washingtonul avea nevoie de sprijinul Israelului, care a avut o atitudine relativ neutra fata de conflictul din Ucraina. Prin sprijinul acordat Israelului pentru atacarea Iranului, SUA s-au asigurat de sprijinul Tel Aviv-ului pentru schimbarea ordinii globale, care, teoretic, ar trebui sa conduca la impartirea lumii in doua blocuri ideologice si la un nou Razboi Rece.

      • Pai hotaraste-te ca nu pricep.Ori se imparte lumea in doua blocuri ori incepe un razboi intre cele doua blocuri.Adica pace sau razboi?.Iranul nu e vreo mare putere dar este aliat cu grupul rusilor si asta inseamna razboi generalizat.De ce sa tai tot copacul ca sa mananci un mar? Sa speram ca cei destepti sunt cei care hotarasc;poti sa fii hegemon si fara sa distrugi planeta

  3. Ajungem sa spunem ca asta e razbunatea lui Dumnexru pe neghiobia rasei umane cand vezi ce se intampla in lume si mai ales pe mana la ce caractere a ajuns umanitatea!!!!

  4. Si ce-ati vrea ba,ca si descreieratii aia fundamentalisti din Iran sa se inarmeze cu bombe nucleare ? Vreti inca un nebun alaturi de Putina,tembelul ala din Coreea de Nord si alti periculosi pt. omenire ?

    • Vită, cu ce sunt mai buni sau mai normali perciunații?
      De ce să aibă numai unii? Waxere!

    • „Ba”, cei care au folosit arma nucleara impotriva altora au fost americanii! Din moment ce Israelul este o putere nucleara, de ce nu ar fi si Iranul? Pana acum, evreii, creatorii bomei atomice, nu s-au dovedit mai umani decat iranienii, nord-coreenii sau rusii, ci dimpotriva!

  5. Atacul Israelului asupra Iranului= “secarea fluviului Eufrat( fluviul de petrol) “ conform Apocalipsei!
    Dă Doamne sa nu fie așa !

  6. @ Au solicitat israelienii astfel de „atitudini”, ? Americanii „recunosc” independența Israelului, după inițiativele în scopul ,,globalizării”?

  7. „prietene,
    ia-l de pe mine ca-l omor ”
    tzipa „mai micul satan” la „marele satan”….

  8. Ar trebui prin Onu ca orice presedinte din lume inainte sa isi inceapa mandatul sa faca un tur la Hiroshima si sa vorbeasca cu batranica Hibakusha. Va zica nu se vor mai face presedinti la fel cum cosmonautii rusi si americani in spatiu nu se pot certa.
    Pământul atunci iti da alta scara de valori…
    Am vazut tot soiu de chilotari presedinti ce vorbesc de grasute ca de bomboane de la alimentara.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger