AcasăȘTIRI EXTERNECanada refuză țițeiul rusesc! Trudeau: „Această măsură transmite un mesaj puternic”

Canada refuză țițeiul rusesc! Trudeau: „Această măsură transmite un mesaj puternic”

CanadaCanada refuză țițeiul rusesc! Trudeau: „Această măsură transmite un mesaj puternic”

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat luni interzicerea „tuturor importurilor de ţiţei” din Rusia.

Industria țițeiului este una „de pe urma căreia au beneficiat foarte mult preşedintele Putin şi oligarhii săi”, a transmis Trudeau.

„Acest sector reprezintă mai mult de o treime din veniturile bugetului federal rus. Deşi Canada a importat doar cantităţi foarte limitate în ultimii ani, această măsură transmite un mesaj puternic”, a declarat şeful guvernului canadian în cadrul unei conferinţe de presă.

Canada trimite arme în Ucraina

De asemenea, Trudeau anunță că țara sa va furniza Ucrainei sisteme de arme antitanc, muniție îmbunătățită și va interzice toate importurile de țiței din Rusia.

Premierul Justin Trudeau spune că transporturile se adaugă celor trei transporturi anterioare de echipamente letale și neletale. Canada a anunțat săptămâna aceasta că va trimite noi transporturi de provizii militare, inclusiv armuri, căști, măști de gaz și ochelari de vedere pe timp de noapte.

Trudeau a cerut încetarea războiului, spunând că toate costurile acestuia vor crește doar mai mult și că cei responsabili vor fi trași la răspundere.

author avatar
Andreea Vlad
343 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger