AcasăNewsRĂZBOI ÎN UCRAINA. Ce se întâmplă cu cei 169 de militari de...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ce se întâmplă cu cei 169 de militari de la Cernobîl, prizonieri ai rușilor / Poziția Moscovei

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Ce se întâmplă cu cei 169 de militari de la Cernobîl, prizonieri ai rușilor / Poziția Moscovei

Ucraina poartă discuții cu cu privire la un schimb de prizonieri cu Rusia și urmărește recuperarea a 169 de militari ai Gărzii Naționale care au fost luați prizonieri la centrala nucleară de la Cernobîl.

Potrivit ministrului ucrainean de Interne, Denis Monastirski, rușii au dus prizonierii de război în Rusia şi în Belarus.

Schimbul, nu înainte de încheierea ostilităților

 

„Cernobîl este o pagină tragică a istoriei noastre. Din păcate, trebuie să spunem că acolo au fost luați prizonieri 169 de militari ai Gărzii Naționale. Astăzi, din câte știm, unii dintre ei se află în Belarus, iar unii în Rusia”, a spus Monastirski, scrie Ukrinform.

Monastirsky a precizat că sunt în desfășurare negocieri cu privire la schimbul lor, care va fi posibil doar după încheierea fazei active a ostilităților, potrivit Moscovei. Deși până acum ambele părți beligerante au făcut schimburi de prizonieri.

La 31 martie, părăsind teritoriul centralei nucleare de la Cernobîl, militarii ruși i-au luat prizonieri pe soldații Gărzii Naționale ucrainene. Ei fuseseră ținuți captivi în central, care a fost preluată de ruși încă de la începutul invaziei în Ucraina. La ora actuală, centrala Cernobîl se află din nou sub controlul Kievului.

author avatar
Tudor Borcea
447 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger