Cauta

Blocadă totală în Marea Neagră! Avertismentul SUA: lumea va fi lovită de criza alimentară

Efect nuclear asupra agriculturii mondiale / Rusia și Ucraina pot provoca cea mai mare criză alimentară

Tot comerţul maritim în porturile ucrainene a fost oprit din cauza invaziei Ucrainei de către Rusia, potrivit informaţiilor americane recent declasificate. Marfă critică de export pentru Ucraina se află blocată în porturi, ceea ce ar putea duce la o criză alimentară globală, transmite CNN.

Rusia a instituit o „blocadă efectivă” în zona de nord a Mării Negre, potrivit unui oficial american care a furnizat CNN o hartă desecretizată a regiunii sub condiţia anonimatului.

Traficul comercial maritim a scăzut

Harta analizează densitatea navelor care intră şi ies din porturile ucrainene înainte şi după începerea conflictului, arătând o scădere aproape totală a traficului comercial către porturile din Marea Neagră şi Marea Azov după începerea invaziei.

O a treia hartă oferă o vizualizare actuală a densităţii navelor navale ruseşti grupate în Marea Neagră în largul coastei Ucrainei.

„Impactul acţiunilor Rusiei nu poate fi subestimat, deoarece exporturile maritime ale Ucrainei sunt vitale pentru securitatea alimentară globală”, a spus oficialul american.

Exporturile de cereale din Ucraina, o problemă mondială

Ucraina furnizează aproximativ 10% din exporturile mondiale de grâu, a menţionat oficialul, iar marea majoritate dintre acestea iese din ţară din porturile Mării Negre.

Înainte de războiul declanşat de Rusia, Ucraina era al patrulea exportator mondial de porumb şi al cincilea exportator de grâu, potrivit Departamentului de Stat al SUA. Aproape 30% din comerţul global cu grâu a venit doar din Rusia şi Ucraina.

Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite – care ajută la combaterea insecurității alimentare globale – cumpără aproximativ jumătate din grâul său din Ucraina în fiecare an și a avertizat cu privire la consecințe grave dacă porturile ucrainene nu sunt deschise.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version