AcasăNewsAlertă, penurie de alimente! Guvernul ia măsuri radicale! Se pregăteşte un blackout...

Alertă, penurie de alimente! Guvernul ia măsuri radicale! Se pregăteşte un blackout total

Alertă, penurie de alimente! Guvernul ia măsuri radicale! Se pregăteşte un blackout total

Germania consideră că viitoarea criză alimentară din Europa va fi cauzată de embargoul impus Rusiei mai ales în sectorul petrolier. Mai mulţi economişti susţin că din cauza acestui embargo vor fi create probleme de aprovizionare dar și o creștere rapidă a inflației, implicit o scumpire a produselor.

Pe de altă parte, Ucraina nu mai poate livra alimente către alte state din cauza faptului că porturile sale și ale vecinilor sunt blocate.

Președintele Volodimir Zelenski acuză forțele ruse că au blocat porturile și exportul a 22 de milioane de tone de alimente.

Europa, lovită de criza alimentară

„Va fi o criză în lume. A doua criză după cea energetică, care a fost provocată de Rusia. Acum va crea o criză alimentară dacă nu deblocăm rutele pentru Ucraina, nu ajutăm ţările din Africa, Europa, Asia, care au nevoie de aceste produse alimentare”, a afirmat Zelenski, potrivit The Guardian.

Guvernul României se pregătește pentru o penurie alimentară și cere comercianților să trimită stocurile deținute.

Cum se pregătește România pentru penuria de alimente

De la nivelul Guvernului se precizează faptul că este așteptată o penurie alimentară la nivelul Europei și din acest motiv trebuie cunoscute stocurile, pentru a putea acționa rapid și a suplimenta numărul produselor, acolo unde este posibil.

Principalele categorii de produse unde ar putea lovi o penurie alimentară:

author avatar
Andreea Vlad
867 afisari

2 COMENTARII

  1. ”Germania consideră că viitoarea criză alimentară din Europa va fi cauzată de embargoul impus Rusiei mai ales în sectorul petrolier. ”
    Trebuie să fii bine sărit de pe șine și cu țiglele-n ograda altuia pentru a face afirmația că embargoul pus de tine altcuiva te afectează pe tine care l-ai pus.
    Atunci de ce ai pus embargoul, mă tâmpitule?
    Concluzia finală este că ținta sancțiunilor puse Russiei suntem chiar noi, cei care trăim în uniunea ieoropeană, nu cetățenii ruși. Guvernanții noștri sunt porniți pe noi, nu pe ruși.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger