AcasăȘTIRI EXTERNEAvioanele F-16 cad ca MiG-urile. La un pas de tragedie pe aeroport...

Avioanele F-16 cad ca MiG-urile. La un pas de tragedie pe aeroport – VIDEO

Avioanele F-16 cad ca MiG-urile. La un pas de tragedie pe aeroport - VIDEO

Un avion de vânătoare F-16 taiwanez a aterizat de urgență, luni după-amiază, pe Aeroportul Internațional Daniel K. Inouye din Hawaii, iar pilotul, care aparținea US Air Force, a fost transportat la spital, au anunțat marți oficiali americani.

Potrivit oficialilor, aeronava părea să aibă probleme cu trenul de aterizare, iar pilotul a declarat o urgență în zbor și a aterizat cu probleme.

Trenul de aterizare a cedat

O barieră de plasă a fost folosită pentru a încetini și opri avionul, iar trenul de aterizare a cedat după contactul cu plasa, au declarat oficialii.

Pilotul nu a fost identificat și nu a fost grav rănit, au precizat oficialii, care au vorbit sub rezerva anonimatului pentru a discuta detalii înainte de finalizarea anchetei, scrie US News.

Statele Unite vând în mod obișnuit avioane de luptă F-16 către Taiwan. Oficialii au declarat că pilotul a decolat de la o bază a Forțelor Aeriene din SUA și urma să se oprească în Hawaii în drum spre Taiwan.

Statele Unite au programe de modernizare și actualizare a modelelor mai vechi de F-16 pentru Taiwan, precum și planuri de livrare a unor noi modele de avioane. Nu a fost clar dacă avionul de luptă era nou sau o versiune mai veche.

author avatar
Tudor Borcea
958 afisari

4 COMENTARII

  1. DATI ARTICOLUL SA-L SERVEASCA MACIUCA IN LOC DE CIORBA LA CAZAN !,F16 PILOTAT DE AMERICANI !!,VEZI F16 CUMPARAT DE ROMANIA CARUIA I S-A DESPRINS REZERVORUL DE COMBUSTIBIL SI UNA DIN GRINZILE PE CARE SE PRIND RACHETELE DIN DOTARE,EVENIMENT MAJOR IN POLIGONUL MALINA LINGA GALATI !.
    CU ASEMENEA JAFURI VREA MACIUCA SA DOTEZE AVIATIA MILITARA !.
    POATE PRICEPE CEVA DIN INCIDENT INFANTERISTUL MACIUCA,SI POATE-I RAMANE CIORBA IN GAT.

  2. „Oficialii au declarat că pilotul a decolat de la o bază a Forțelor Aeriene din SUA și urma să se oprească în Hawaii în drum spre Taiwan.”

    SUA – Hawai = 4000 km … Hawai – Taiwan 7000 km … tari ca autonomie de zbor pentru avioanele de vanatoare ! Bineeee !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger