AcasăȘTIRI EXTERNEPERICOL în aer: avion TAROM, "ochit" de o dronă!

PERICOL în aer: avion TAROM, „ochit” de o dronă!

TAROM

O aeronavă a companiei TAROM a evitat în ultima secundă o adevărată tragedie. A fost foarte aprope de a se lovi de o dronă. Incidentul s-a petrecut în seara zilei de vineri, 3 iunie, în apropierea aeroportului din Chișinău.

„În 3 iunie curent, în jurul orei 19:13 local, echipajul cursei TAROM207, aflându-se în etapa finală de apropiere spre Aeroportul din Chișinău cu pista 08, a raportat contactul vizual cu o dronă, la altitudinea de 2000 de picioare (700 metri)”, au comunicat moldovenii.

Aeronava, aterizare în siguranţă

Autorităţile au anunţat că aeronava a continuat ulterior apropierea de sol și a aterizat în siguranță. Dronele de aviație ar fi extrem de periculoase pentru avioane.

Problema dronelor de aviaţie este că ele nu sunt reglementate. În plus, autorităţile mai trebuie să informeze și să ușureze accesul utilizatorilor de drone către platformele de utilizare a spațiului aerian.

Altfel, din cauza restricţiilor în vigoare, compania TAROM a înregistrat o scădere semnificativă a traficului şi a profitabilităţii în perioada menţionată.

author avatar
Andrei Ștefan
591 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger