AcasăȘTIRI EXTERNEAvioanele F-16 cad ca MiG-urile. La un pas de tragedie pe aeroport...

Avioanele F-16 cad ca MiG-urile. La un pas de tragedie pe aeroport – VIDEO

Avioanele F-16 cad ca MiG-urile. La un pas de tragedie pe aeroport - VIDEO

Un avion de vânătoare F-16 taiwanez a aterizat de urgență, luni după-amiază, pe Aeroportul Internațional Daniel K. Inouye din Hawaii, iar pilotul, care aparținea US Air Force, a fost transportat la spital, au anunțat marți oficiali americani.

Potrivit oficialilor, aeronava părea să aibă probleme cu trenul de aterizare, iar pilotul a declarat o urgență în zbor și a aterizat cu probleme.

Trenul de aterizare a cedat

O barieră de plasă a fost folosită pentru a încetini și opri avionul, iar trenul de aterizare a cedat după contactul cu plasa, au declarat oficialii.

Pilotul nu a fost identificat și nu a fost grav rănit, au precizat oficialii, care au vorbit sub rezerva anonimatului pentru a discuta detalii înainte de finalizarea anchetei, scrie US News.

Statele Unite vând în mod obișnuit avioane de luptă F-16 către Taiwan. Oficialii au declarat că pilotul a decolat de la o bază a Forțelor Aeriene din SUA și urma să se oprească în Hawaii în drum spre Taiwan.

Statele Unite au programe de modernizare și actualizare a modelelor mai vechi de F-16 pentru Taiwan, precum și planuri de livrare a unor noi modele de avioane. Nu a fost clar dacă avionul de luptă era nou sau o versiune mai veche.

author avatar
Tudor Borcea