AcasăDIVERSEUltra-lux în Hawaii: vile de milioane, vândute ca pâinea caldă

Ultra-lux în Hawaii: vile de milioane, vândute ca pâinea caldă

Piața imobiliară de lux din Hawaii se ridică la maxime istorice, alimentată de mai mulți factori, inclusiv cererea post-Covid, ratele dobânzilor scăzute și piețele de acțiuni în creștere.

În primele trei trimestre ale acestui an, casele evaluate la 3 milioane de dolari sau mai mult au înregistrat o creștere a volumului de vânzări cu 234,5% comparativ cu aceeași perioadă din 2020.

Volumul tranzacțiilor a atins un record de 3,7 miliarde de dolari, potrivit Hawaii Life’s Luxury Market Report. Dar vânzările de case cu prețuri de peste 10 milioane de dolari au crescut într-un ritm și mai puternic, depășind toate așteptările.

CEO-ul Hawaii Real Estate, Mark Beall – care vinde proprietăți imobiliare în Hawaii din 1998 –  a declarat pentru CNBC  că “nu a văzut niciodată pe piața imobiliară o mișcare mai rapidă”, deoarece marea majoritate a tranzacțiilor de top pe care firma sa le-a intermediat sunt achiziționate în numerar: 20 milioane de dolari în decursul ultimelor 30 de zile! Vânzările de case de lux au reprezentat 1,38 miliarde USD din volumul total al vânzărilor companiei.

Printre cele 64 de tranzacții care au depășit 10 milioane de dolari se numără o afacere care îl implică pe legendarul chitarist Carlos Santana. El a cumpărat o vilă de peste 8000 de metri pătrați situată în insula Kauai pentru 20,5 milioane de dolari.

Pe cele opt insule majore ale statului american, cea mai mare parte a creșterii vânzărilor de ultra-lux a venit din Big Island, care a înregistrat un plus de 1.582% a volumului față de 2020.

În mod remarcabil, câștigurile vin într-un moment în care majoritatea cumpărătorilor străini nu au putut să viziteze Hawaii din cauza restricțiilor Covid-19.

author avatar
Radu Jacotă
492 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri