Cauta

Alertă în Rusia. Avion militar prăbușit lângă Moscova. Morți și răniți – VIDEO

Un avion militar rusesc de marfă s-a prăbușit și a luat foc, vineri, în Rusia, la sud de Moscova, provocând moartea a cel puțin patru din cele nouă până la zece persoane aflate la bord, potrivit presei.

Avionul cargo Il-76 s-a prăbușit în orașul Riazan, la 200 de kilometri sud-est de Moscova, au anunțat reprezentanții serviciilor de urgență într-un comunicat preluat de agențiile de presă. Avionul se afla în drum din orașul Orenburg din Urali către Belgorod, la granița cu Ucraina.

Patru morți, două cadavre recuperate

„Două cadavre au fost recuperate din avionul în flăcări”, a declarat agenția de știri de stat TASS, care a citat un oficial de urgență neidentificat. Ulterior, aceasta a relatat, citând surse anonime, că numărul morților a crescut la patru.

Ministerul rus al Apărării a declarat că aeronava s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni la motor, a relatat ulterior agenția de știri. Acesta nu a precizat dacă Il-76 transporta soldați pentru a fi desfășurați în Ucraina, scrie The Moscow Times.

Pasagerii răniți au fost spitalizați cu diverse leziuni. Filiala regională a Ministerului rus pentru Situații de Urgență a declarat că nu au existat distrugeri ale infrastructurii în urma accidentului.

Experții din domeniul apărării au criticat avioanele Iliushin-76, care au cel puțin 30 de ani și a căror durată de viață este pe punctul de a expira.

Cândva renumite pentru accidente, marile companii aeriene din Rusia au trecut de la avioanele sovietice îmbătrânite la avioane mai moderne. Dar întreținerea deficitară și standardele de siguranță laxe persistă, iar țara a înregistrat recent mai multe dezastre aeriene.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version