AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a anunțat ce vrea să facă cu uriașul...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a anunțat ce vrea să facă cu uriașul combinat Azovstal / Surpriza este de proporții

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Rusia a anunțat ce vrea să facă cu uriașul combinat Azovstal / Surpriza este de proporții / Foto: printscreen

Rusia intenționează să înlocuiască uzina siderurgică Azovstal, grav avariată, aflată în orașul portuar Mariupol din Ucraina, cu un parc industrial sau o zonă de agrement, a declarat miercuri un ministru rus.

Vicepremierul Marat Khusnullin a declarat că reconstrucția este deja în curs de desfășurare la acest sit, care a devenit un simbol al rezistenței ucrainene după ce apărătorii săi depășiți numeric au rezistat luni de zile unui asalt brutal al Rusiei.

Proprietarul Azovstal dă în judecată Rusia

„Nu este nevoie să restabilim uzina Azovstal”, a declarat Khusnullin pentru postul de televiziune de stat Rossiya 24. „Această zonă poate continua să funcționeze ca parc industrial sau zonă de recreere”.

Proprietarul Azovstal, Rinat Akhmetov, cel mai bogat om din Ucraina, a declarat luna trecută că intenționează să dea în judecată Rusia pentru pierderi de 20 de miliarde de dolari ca urmare a distrugerii uzinei.

Compania lui Akhmetov, Metinvest – cel mai mare angajator ucrainean de dinainte de război – a declarat în aprilie că „nu va funcționa niciodată sub ocupație rusă”. Potrivit companiei, nu mai puțin de 153 de angajați ai Metinvest au fost uciși în timpul cuceririi orașului Mariupol de către Rusia, scrie The Moscow Times.

Khusnullin a mai spus că Rusia intenționează să extindă capacitatea portului Mariupol și să dezvolte turismul local. „Costurile acestor lucrări sunt greu de estimat, dar sunt destul de ridicate”, a declarat el pentru Rossiya 24.

„Azoviștii”, la închisoarea Lefortovo din Moscova

Denis Pușilin, care conduce Republica Populară Donețk, separatistă pro-Moscova din estul Ucrainei, a declarat săptămâna trecută că uzina Azovstal va fi transformată într-un parc tehnologic, un parc public sau o zonă rezidențială.

Rusia a preluat luna trecută controlul total asupra orașului Mariupol, când aproximativ 2.500 de soldați ucraineni care se aflau în uzina Azovstal s-au predat.

O parte dintre prizonierii de la Azovstal au fost transferați în Rusia, iar comandanții ucraineni capturați ar fi deținuți în faimoasa închisoare Lefortovo din Moscova.

author avatar
Tudor Borcea
1.029 afisari

3 COMENTARII

  1. interesant! dupa cum spune ,,pufulin” asta, nu toata lumea e bine venita dintre cei ce-au trait in zona! credeam c akhmetov e ceva mai dezghetat dar tocmai el face jocul lui putin anuntand ca fabrica nu va functiona ever pentru rusi! pai si astia ce vor, sa nu revina decat etnicii rusi nu si zaporojenii!

  2. La pucarie pe viata cu nazistii ucraineni si mercenarii drogati NATO ,in Siberia. la munca pe viata ,Victorie pentru Rusia

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger