AcasăPoliticaSolidaritatea UE față de Ucraina, o mare farsă!

Solidaritatea UE față de Ucraina, o mare farsă!

După ce ani de zile a dat din coadă în fața Rusiei lui Putin, drăguța de UE va adăuga mâine în  mod oficial Ucraina pe lista sa de țări candidate. Dar, dacă vă uitați dincolo de festivism, veți vedea că mișcarea este mult mai  searbădă decât vrea să arate Bruxellesul.

În primul rând, gestul este simbolic. Lista candidaților oficiali ai UE seamănă cu lista de așteptare pentru un club elegant din Londra. A fi pe ea  poate este măgulitor, dar nu garantează o decizie rapidă și nici nu exclude posibilitatea de a avea una sau mai multe bile negre dacă și când numele unui stat va fi menționat.

Albania, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia și Turcia sunt candidații actuali de pe listă. Toate sunt națiuni respectabile, dar nu vă țineți respirația în ceea ce privește o admitere timpurie pentru niciuna dintre ele.

Înscrierea oficială a Ucrainei pare mai degrabă un exercițiu de relații publice al funcționarilor de la Bruxelles, deghizați în politicieni curajoși, disperați să își arate sprijinul pentru o “cauză bună”, decât un angajament serios pentru ceva mult mai departe.

În al doilea rând, dacă credeți că toate acestea demonstrează un fel de solidaritate a UE în sprijinul Ucrainei, mai gândiți-vă o dată: nu e așa.

„Unitatea europeană în acest caz este aproape în întregime superficială, limitată în practică la chestiuni necontroversate, cum ar fi să denunțe atrocitățile rusești, să denunțe cu pioșenie Rusia ca antiteză a valorilor democratice europene și să intonăm „slava Ukraini” de la o distanță sigură”, comentează în The Spectator politologul Andrew Tettenborn.

Vineri, Kievul va sărbători complimentul pe care i-l face UE. Dar președintele Volodimir Zelenski nu e chiar un prost. Se bănuiește că își va da seama că, în ciuda cuvintelor amabile venite din partea europenilor în această săptămână, doar cu vorbe se va alege. O eventuală aderare la UE se pierde în ceață. Deocamdată,  clubul are ușile închise. Primește doar tava cu liste de așteptare.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
4.784 afisari

10 COMENTARII

  1. Mare adevăr ai spus, Radule.
    Și nu, ZZZelenski nu e prost deloc, doar bandit, escroc și mincinos patologic. Și un cabotin patetic, pe care nu-l percep doar copiii nefinalizați ai lu’ madam Luluța și-ai lui Soros.
    Jigodia de la Kiev își pregătește, de-acum, evadarea, spre miliardul furat. Din punctul meu de vedere, avortonul ăla malformat va fi ucis de propria-i clică, pentru că știe prea multe și va reprezenta un pericol major după ce statul artificial ucrainean va fi dispărut de pe hartă, împărțit, probabil, între Rusia, Ungaria și Polonia. România nu e la masa verde, că România e oricum, prin reprezentanții ei, hârtia igienică folosită a lumii.

    Revenind: dacă există vreun naiv care-și imaginează că Bruxelles-ul va pupa-n fund Ucraina cu prețul transformării Rusiei în dușman declarat, ăla ar trebui să meargă-n pădure c-o funie de la Dedeman, să caute o cracă solidă și să dispară de pe fața Pământului. Oricum, sunt prea mulți proști pe planeta asta.

  2. ZELINSKY VA IESI DIN ROL ASA CUM A INTRAT , FACAND CIRC . CEI CARE L-AU TRAS IN PIEPT PE ZELINSKY SUNT AMERICANII CARE I-AU PROMIS MAREA CU SAREA ,IAR UCRAINA NU-I SINGURA CARE A MUSCAT MOMEALA. AMERICA SI-A VANDUT NISTE ARME ,SI-A TESTAT POTENTIALUL ADVERSAR SI VA CONTINUA CONFRUNTAREA CU RUSIA PANA LA ULTIMA COADA DE TOPOR CARE-I SOLDATUL UCRAINEAN.
    ASA CUM AU VAZUT ROMANII SCHENGENUL DUPA 14 ANI DE UE !!,TOT ASA O SA VADA SI UCRAINA INTRAREA IN UE !,DEALTFEL INTRAREA IN VOTEXUL GAURII NEGRE NUMITA UE !.
    CAT PRIVESTE SOLIDARITATEA ,FONDATORII UE AU O PERCEPTIE COPIATA DE LA EVREI CARE SUNA CAM ASA ” DACA AM ZIS CA IAU, -AM LUAT !,DACA AM ZIS CA DAU, -AM ZIS !”.
    CAT PRIVESTE BANII DE RECONSTRUCTIE A CEEA CE MAI RAMANE DIN UCRAINA ,E PREA DEVREME SA RIDICATI POALELE CA NU ATI AJUNS INCA LA RAU .

  3. Solidaritate a fost și este. Ajutoarele de tot felul au curs, sancțiunile pentru Rusia au curs, iar refugiații ucraineni au fost peste tot primiți bine. Dar e greu de spus cât mai poate duce UE această povară. Și cât va mai rezista să spună că nemulțumitului i se ia darul.

    • Solidaritate este, într-adevăr, că pe tine, cel care plătești ajutoarele astea din munca proprie, nu te-ntreabă nimeni dacă te doare-n ștangă de ucraineni. Statul îți ia banii, îi trimite la ucroci… and it’s gone! vorba ăluia din South Park.
      Unde-ajung banii pe care-ai muncit să-i faci, asta e altă poveste. Pun pariu bani contra pietricele că amărâții ăia care n-au putut fugi de-acolo și n-au avut vreodată nici o treabă cu nimeni nu primesc nici măcar un scuipat de consolare.
      Și da, rahații ăia lași care-au fugit de-acolo sunt bine primiți, până și se bagă-n față la rând și devin obraznici, după care-și fură și una peste bot, așa, de discriminare.
      Vorba lu’ nea Costel: dă-i în p…a mea.

  4. Ei cred ca Ucraina asa zisa tara de Rusofoni si cazaci care dupa mine nu exists sunt niste salbatici Ivor disputes ca tara Rusia iau format din territorial furat e de ei inpreuna cu Rusia cu timpul Ukraine va disparea

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger