AcasăȘTIRI EXTERNEAvion militar al SUA, prăbușit în deșertul Californiei. Ar fi avut încărcătură...

Avion militar al SUA, prăbușit în deșertul Californiei. Ar fi avut încărcătură nucleară la bord! – VIDEO

Avion militar al SUA, prăbușit în deșertul Californiei. Ar fi avut material radioactiv la bord

Un avion militar american de tip MV-22B Osprey s-a prăbușit, miercuri, în sudul Californiei, a declarat un purtător de cuvânt al marinei americane. Nu au fost oferite detalii despre victimele accidentului.

Aparatul MV-22B Osprey s-a prăbușit în Imperial County, în apropiere de autostrada 78 și de orașul Glamis – la 30 de mile nord de granița cu Mexicul și la 150 de mile est de San Diego.

Zvonuri despre material radioactiv la bord

Aeronava aparținea celei de-a 3-a escadrile de avioane marine, cu sediul în Miramar, San Diego. Armata a negat însă informațiile potrivit cărora avionul transporta material radioactiv atunci când s-a prăbușit.

Se crede că patru dintre cei cinci pasageri aflați la bordul avionului au murit, iar al cincilea este încă căutat. „Putem confirma că o aeronavă aparținând celei de-a treia escadrile de avioane marine s-a prăbușit în apropiere de Glamis”, a declarat locotenentul Duane Kampa, purtător de cuvânt al 3rd Marine Aircraft Wing.

Prăbușirea a avut loc în jurul orei locale 12:25, a precizat el. „Salvatorii militari și civili se află la fața locului. Contrar zvonurilor de pe rețelele de socializare, la bordul aeronavei nu se aflau materiale nucleare”, a declarat el, scrie Daily Mail.

Un avion cu probleme

Nu departe de locul accidentului se află o bază aeriană a Corpului de Marină, în Yuma, Arizona, care găzduiește mai multe aeronave MV-22 Osprey cu decolare verticală.

Armata americană s-a confruntat deja cu mai multe accidente în care a fost implicat acest model de aeronavă, inclusiv unul care a provocat moartea a patru persoane în martie anul trecut în Norvegia, în timpul unui exercițiu NATO.

author avatar
Tudor Borcea
679 afisari

5 COMENTARII

  1. Incarcatura nucleara e 0 daca nu e amorsata. Amorsarea se face de regula automat odata cu lansarea din avion adica cu cateva secunde.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger