Cauta

Acuze-ŞOC ale Rusiei la adresa Ucrainei: ar fi făcut experimente cu ciuma, antrax și alți patogeni „deosebit de periculoși”

rusia ucraina experimente

Acuze-ŞOC ale Rusiei la adresa Ucrainei: ar fi făcut experimente cu ciuma, antrax și alți patogeni „deosebit de periculoși”

Forţele armate ale Federaţiei Ruse, în timpul unei „operaţiuni speciale în Ucraina”, au dezvăluit faptele unui program biologic militar în derulare finanţat de Statele Unite, transmite agenţia rusă de ştiri TASS, în ceea ce se cred a fi propaganda Kremlinului.

Acest lucru a fost anunţat duminică jurnaliştilor de către reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konashenkov.

Ruşii pretind că ucrainenii fac experimente atroce

Ministerul rus al Apărării mai susține că laboratoarele de biocercetare din Ucraina au făcut experimente cu agenți patogeni care cauzează ciuma, antrax și bruceloza.

Analiza actelor de distrugere (n.r. a patogenilor de către ucraineni) arată munca cu agenții patogeni ai ciumei, antraxului și brucelozei în laboratorul biologic din Liov”, a firmat acesta, adăugând că la laboratoare din Harkiv și Poltava s-ar fi lucrat cu „agenții patogeni ai difteriei, salmonelozei și dizenteriei”.

Ruşii au continuat: ucrainenii ar fi distrus peste 320 de containere cu patogeni deși nu este clar cum partea rusă a ajuns la concluzie, ținând cont că niciunul dintre orașele unde ar fi avut loc experimentele nu au căzut în mâna forțelor armate ale Rusiei.

De asemenea, ruşii mai justifică şi de ce au preluat controlul centralelor nucleare Zaporojie şi Cernobîl: pentru a „exclude posibilitatea ca neonaziştii sau teroriştii ucraineni să organizeze provocări pline cu consecinţe catastrofale”, a declarat serviciul de presă al Kremlinului în urma unei conversaţii telefonice între preşedinţii rus şi francez Vladimir Putin şi Emmanuel Macron duminică.

Ultimele stiri

  • Pelerinaj de Florii 2024 la București. Care va traseul procesiunii. Trafic restricţionat în Capitală
  • O stradă din Cluj-Napoca a dispărut peste noapte! Trafic restricţionat din cauza unei alunecări de teren (FOTO)
  • Pericol cu peştele din magazine, înainte de Florii 2024! Ce au descoperit inspectorii sanitari
  • Tragedie pe şoselele din România. Doi tineri au murit la faţa locului!
  • Horoscop – sâmbătă, 27 aprilie 2024. Chiar şi în weekend, mai mulţi naitivi îşi doresc să se dezvolte pe plan profesional
  • Iliescu riscă închisoare pe viață. Cum a întâmpinat-o pe prima procuroare care se ocupă de dosarul mineriadei
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Erdogan îl amână pe Biden. Nu mai are loc întâlnirea de pe 9 mai
  • Traian Băsescu explică unde s-a produs întârzierea aderării la Schengen: „Eram intrați de 10 ani”
  • Gabriela Firea neagă acuzațiile cum că planurile urbanistice de sector din mandatul său ar fi fost ilegale: „Vorbe în vânt!”
  • Exit mobile version