AcasăȘTIRI EXTERNEPrima putere nucleară din lume care atacă America. „Suntem, cumva, sclavii voștri?”/...

Prima putere nucleară din lume care atacă America. „Suntem, cumva, sclavii voștri?”/ Războiul din Ucraina divide lumea

Prima putere nucleară din lume care atacă America. „Suntem, cumva, sclavii voștri?”/ Războiul din Ucraina divide lumea

Premierul pakistanez Imran Khan i-a atacat, duminică, 6 martie, pe emisarii occidentali din Islamabad care i-au cerut să condamne acțiunile Rusiei în Ucraina. Imran Khan le-a adresat diplomaților din Vest întrebarea dacă ei consideră că Pakistanul este „sclavul” lor.

Șefii a 22 de misiuni diplomatice, inclusiv ai statelor membre ale Uniunii Europene, au publicat, la 1 martie, o scrisoare comună în care îndeamnă Pakistanul să susțină o rezoluție în cadrul Adunării Generale a Națiunilor Unite care condamnă agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

„Suntem prieteni cu Rusia”

În acest caz, Pakistanul, un aliat tradițional al Occidentului, s-a abținut de la vot în timp ce Adunarea Generală a ONU a criticat în mod covârșitor Rusia pentru invadarea Ucrainei. La fel a procedat și India.

„Ce credeți despre noi? Că suntem sclavii voștri? Că orice veți spune vom face?”, a lansat spus Imran Khan, exprimându-se la un miting politic.

„Vreau să-i întreb pe ambasadorii Uniunii Europene: ați scris o astfel de scrisoare către India?”, a mai spus Khan, care a notat că țaras rivală Pakistanului s-a abținut și ea de la vot, scrie The Tribune. Khan a mai spus că țările europene nu au cenzurat India pentru acțiunile sale în Kașmir, o regiune muntoasă pentru care Pakistanul și India au purtat două războaie.

Liderul de la Islamabad a mai spus că Pakistanul a suferit pentru că a sprijinit alianța NATO în Afganistan și, în loc de recunoștință, a primit critici.

Imran Khan, în vizită la Kremlin

Imran Khan și guvernul său s-au trezit în centrul atenției după ce el a făcut o vizită la Moscova, la sfârșitul lunii februarie, în timp ce temerile de invazie în Ucraina creșteau, și apoi l-a întâlnit pe Vladimir Putin la câteva ore după ce președintele rus a ordonat trupelor sale să intre în Ucraina.

„Suntem prieteni cu Rusia și suntem, de asemenea, prieteni cu America. suntem prieteni cu China și cu Europa. nu suntem în nicio tabără!”, a adăugat Khan.

Pakistanul va rămâne neutru și va lucra cu cei care încearcă să pună capăt războiului în Ucraina, a dat asigurări premierul.

Pakistan se află pe lista țărilor care dețin arma nucleară. Numărul de focoase active pe care-l deține această țară, singurul stat musulman cu arme nucleare si capacitatea de a le fabrica, este estimat la 65-90.

Programul nuclear pakistanez a început în 1972 iar primul test nuclear a fost făcut în 1998.

author avatar
Tudor Borcea
3.143 afisari

4 COMENTARII

  1. Asiaticii au gandire in principal comerciala,toti vor sa faca afaceri.O sa vezi chinezi/japonezi/indieni/pak care cumpara/vand la toata lumea,nu exista niciun fel de bariere.Noi europenii suntem intr-o fundatura ne bagam batul prin gard si cautam sa ne inventam probleme aiurea.Sunt 5miliarde de oameni care gandesc mai practic decat europenii,cum sa se dezvolte comercial nu au chef de probleme si tampenii.Toate afacerile tind sa se mute in Asia,acolo e liniste.

  2. Pai voi l-ati si adapostit pe Bin Laden si v-ati facut ca afara ploua…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger