Cauta

Anglia si Spania apeleaza la 915 Fair Play

Folosit in premiera la Campionatul Mondial din Brazilia, spray-ul cu spuma alba va fi utilizat si in cele mai importante ligi de fotbal europene. Ca de obicei, romanii le rad in nas „desteptilor” din Vest.

Arbitrii de la C.M. au avut un mare ajutor in „spray-ul minune”

Spray-ul cu spuma alba este biodegradabil si dispare in cateva zeci de secunde. La turneul final brazilian, „centralii” l-au folosit cu succes la loviturile libere, pentru pastrarea distantei zidului de jucatori fata de locul executiei. Impresionati de utilitatea sa, conducatorii celor mai importante federatii europene au decis sa apeleze la 915 Fair Play si pentru competitiile interne. Primii au anuntat asta oficialii din Premier League, puternicul campionat englez, fiind urmati de cei din Italia si Belgia. Joi, sefii Primerei Division (Spania) au facut anuntul ca spray-ul cu spuma alba va fi folosit inclusiv in „El Clasico” (Real – Barcelona). Nu in ultimul rand, UEFA va utiliza 915 Fair Play la jocurile din Liga Campionilor, incepand din faza grupelor a actualei editii.
Punctul de vedere al specialistilor romani l-a oferit arbitrul Cristi Balaj: „Pentru respectarea distantei la care sta zidul, un arbitru care stie sa se impuna nu are nevoie de spray! In momentul in care pui un gard in fata jucatorilor, gardul are autoritate, nu mai are arbitrul! Ca sa facem diferenta intre arbitrii cu personalitate, care sunt respectati, si ceilalti, aceasta distanta ajuta foarte mult! Daca avem spray-ul, suntem egali toti si nu mai putem vorbi despre autoritate”. Comentariile sunt de prisos!

 

Ultimele stiri

  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO
  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Bilanț cumplit după surparea unei autostrăzi, în China. Numărul morților a crescut la 36/Sunt zeci de răniți
  • Tradiţii şi obiceiuri de Joia Mare, înainte de Paştele 2024. De ce nu se lucrează în această zi
  • Incident înspăimântător în Capitală! Brațul unei macarale a căzut peste o mașină parcată
  • Pandemia a trecut, „sechelele” rămân! AstraZeneca recunoaște că vaccinul său are un efect secundar grav
  • Exit mobile version