Cauta

Ce vouchere sociale şi alte ajutoare se menţin în 2023. Programul Sprijin pentru România, prelungit!

vouchere

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a asigurat că România are bani pentru a acoperi toate cheltuielile legate de ajutoarele acordate de stat pensionarilor și românilor cu venituri mici.

La rândul său, ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat de înțeles că măsurile sociale angajate în 2022 ar urma să fie prelungite și anul viitor.

Programul Sprijin pentru România, funcțional și anul viitor

Coaliţia de guvernare ia în calcul prelungirea programului Sprijin pentru România, prin care peste 2 milioane de cetățeni cu risc mare de sărăcie primesc ajutoare sociale în valoare de 250 de lei la fiecare două luni. În paralel, se anunţă majorarea pensiilor cu cel mult 11% şi majorarea salariului minim la 3000 de lei.

Programul a demarat în luna iunie a acestui an și ar trebui să se termine în luna decembrie, atunci când ultima tranșă de 250 de lei va intra pe cardurile sociale. În total, beneficiarii ar fi primit 1.000 de lei de la stat cu ajutorul cărora să își poată achizițona alimente.

Beneficiarii voucherelor sociale

Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, toți cei care se încadrează în următoarele categorii vor fi beneficiari ai programului Sprijin pentru România:

– Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei; Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

– Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Lista persoanelor beneficiare se updatează lunar în funcție de informațiile primite de la ANAF, iar atunci când nu se mai îndeplinesc condițiile, banii nu vor mai fi virați. La fel funcționează și atunci când există un nou beneficiar, acesta va primi cardul prin poștă și va fi încărcat la următoarea tranșă, potrivit România TV.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Campania electorală, între isterie și profesionalism
  • Au votat Legea offshore pentru eoliene și acum cer protecția ecosistemului marin
  • Prețul petrolului, la cheremul bancherilor centrali?
  • Libertatea de exprimare, noua afacere a lui Elon Musk?
  • Românii, obligați de UE să ia credite ipotecare pentru reabilitarea energetică a locuințelor
  • FCSB a luat titlul, performanța mai așteaptă
  • România, ţara pensiilor speciale. Cine sunt românii care beneficiază de aceste legi „cu dedicaţie”
  • Sudul Global, noul front al competiției geoeconomice dintre China și UE
  • Mașini mai puternice – mai multe accidente. Dacia face excepție de la regulă
  • Exit mobile version