AcasăSOCIALPrimele vouchere sociale au ajuns la beneficiari. Când urmează să intre banii...

Primele vouchere sociale au ajuns la beneficiari. Când urmează să intre banii pe carduri

vouchere

Primele carduri către români pe care vor fi încărcate voucherele sociale în valoare de 50 de euro (circa 250 lei) au fost distribuite începând de vineri.

Premierul Nicolae ciucă a transmis într-o postare pe Facebook faptul că încărcarea voucherelor pe carduri se va face după ce se încheie procesul de distribuire, începând cu data de 20 iunie 2022.

Au fost împărțite peste 35.000 de carduri electronice

„Așa cum am promis, punem în aplicare măsurile de protejare a cetățenilor români și economiei, cuprinse în programul guvernamental. Primele carduri către români pe care vor fi încărcate voucherele sociale în valoare de 250 lei au fost distribuite, începând de ieri, de Poșta Română.

Încărcarea voucherelor pe carduri se va face după ce se încheie procesul de distribuire, începând cu data de 20 iunie 2022”, scrie pe Facebook prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Poșta Română a distribuit primele carduri pe care vor fi încărcate voucherele sociale acordate prin programul „Sprijin pentru România”. Primul lot cuprinde 35.000 de carduri electronice, care vor ajunge în județele Ilfov, Brăila, Buzău, Olt și Galați.

Cine sunt românii care primesc primii voucherele sociale

Aproximativ 3 milioane de persoane – pensionari, persoane cu dizabilități, familii cu venituri mici și persoane fără adăpost – vor beneficia de aceste vouchere o dată la două luni, bani pe care îi vor putea folosi pentru cumpărarea de produse alimentare.

Valoarea totală a ajutoarelor se ridică la 3,1 miliarde lei și vor fi acordate în patru tranşe, până la finalul anului.

author avatar
Andreea Vlad
333 afisari

4 COMENTARII

    • Exact! Ce-i trebuia sărmanului cu dizabilității, card electronic? Câti bani s-au prăduit aiurea și pe aceste carduri, când exista deja metoda bonurilor de masă, mult mai simplu de folosit, de această categorie de concetățeni cu dizabilității, de la care nu poți avea pretenții…

  1. Nu carcotiti,Romania investeste in viitorul tinerilor care vor goli tara ,pentru propasire si dezvoltare.Bravo!Ca o expresie a acestei politici intelepte asteptam marirea,din nou,a salariilor de la stat si a pensiilor.Ura!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger