Cauta

Cele mai eficiente măști de protecție. Avertismentul unui cunoscut medic infecționist

masca de protectie

Medicul infecţionist Carmen Dorobăţ a ajuns la concluzia că masca de unică folosință își pierde din capacitatea de protecție, dacă este utilizată din nou.

Potrivit medicului, după fiecare utilizare, masca de protecție trebuie aruncată la coșul de gunoi, deoarece, foarte mulţi microbi rămân pe suprafaţa ţesăturii.

Ea adaugă că este important şi locul sau modul cum se păstrează masca de protecție, cel mai indicat fiind într-o pungă sigilată, nu agățată de oglinda retrovizoare, de schimbătorul de viteze sau pe bordul mașinii.

„Cele mai ieftine, cele mai uşoare, cele mai comode sunt aceste măşti în trei pliuri. Dezavantajul lor este că nu pot fi purtate pentru o perioadă lungă de timp deoarece respiraţia noastră conţine vapori de apă care modifică calitatea materialului şi atunci masca ar putea permite agenţilor infectanţi să pătrundă prin nas în căile respiratorii. Aşa că o îndepărtăm, pentru că nu mai este eficace. După care, obligatoriu, ne spălăm cu apă şi săpun”, a explicat Carmen Dorobăţ.

Explicația medicului infecționist vine după ce mulți români au afirmat că utilizează masca de 2-3 ori cau chiar mai mult.

Acest lucru, potrivit medicului Carmen Dorobăț refolosirea măștii de protecție ar putea crea de multe ori complicații.

„Măsura cred că ar trebui aplicată la nivel național”

Masca ar putea deveni obligatorie și în spații deschise și agglomerate, a anunțat luni premierul Ludovic Orban. Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a explicat de ce este de acord cu această măsură.

„Da, sunt de acord pentru că ea se aplică în foarte foarte multe țări, de exemplu, în Spania se poartă și unde nu e aglomerație.

De ce purtăm mască în spații deschise? Nu purtăm mască în spații deschise decât acolo unde acea distanțare fizică de 1,5 m nu este posibilă. Dacă ai pe o suprafață de 1000 de metri pătrați, 1000 de persoane, nu este posibilă distanțarea la 1,5 metri pentru că suprafața, în mod evident, este prea mică. Această măsură cred că ar trebui aplicată în funcție de, nu neapărat să se întâmple la nivel național, ci în zonele aglomerate care sunt identificate de autoritățile locale și în intervalele de timp în care sunt agglomerate”, a spus doctorul Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Ultimele stiri

  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Jocuri de putere la Moscova. Începe marea epurare?
  • America, prima victimă a tranziției energetice?
  • Cum a reacţionat Cristian Popescu Piedone când a văzut că, în cel mai recent sondaj Avangarde, Gabriela Firea i-a „luat faţa”
  • Exit mobile version