Cauta

Incredibil! De ce mor bolnavii Covid în România

Protocoalele de tratament Covid ale lui Tătaru merg pe principiul scapă cine poate

Deși ministrul Sănătății dă vina pe bolnavi, rata excesiv de crescută a mortalității în cazurile de Covid este cauzată de proasta organizare a sistemului, susține Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer Romania. Mai mult, Remdesivirul, singurul medicament cât de cât eficient, nu a ajuns în toate spitalele, iar efectele secundare ale medicamentelor din schema de tratament al lui Tătaru nu fac decât să le grăbească moartea pacienților.

Ultimul protocol de tratament Covid elaborat prin ordin al ministrului Sănătății în 10 august cuprinde, laolaltă, cam toate medicamentele care s-au testat la nivel mondial pentru a învinge această boală. Citind printre rânduri, ordinul lasă la latitudinea medicilor să aleagă o schemă de tratament din cele disponibile. Deși a fost introdus și Remdesivirul, acesta nu se găsește prin spitale, astfel că tratamentele rămân cele de până acum. ”Domnul ministru ar trebui să vadă realitatea din spitale, că spitalele monospecialitate nu pot trata bolnavii cu comorbidități. Starea pacienților se degradează, chiar dacă li se administrează un prim tratament pentru Covid, la celelalte tratamente au nevoie de avizul cardiologilor, diabetologilor și a altor specializări medicale. De aceea s-au umplut ATI-urile, pentru că nu există strategii viabile. Din câte am înțeles din declarația publică a unui secretar de stat de la Ministerul Sănătății, domnul Arafat dictează și face toate strategiile. Este strigător la cer că cine a gestionat Colectivul gestionează și Covidul.

Este necesară o echipă multidisciplinară de medici în spitalele Covid. Ca să nu mai vorbim că tratamentele sunt foarte violente, iar acel Plaquenil folosit în tratarea Covidului afectează grav ritmul cardiac. Eu sunt cardiac și am fost tratat cu Plaquenil și acum suport consecințele. Azi-noapte am intrat în fibriliație și am avut 151 pulsul, eu, care îl am de obicei 52-54. Noroc că știu să gestionez situațiile critice și am luat un betablocant rapid și în doză mai mare și în 45 de minute m-am liniștit. Dar ce făceam dacă intram în panică și nu știam? Cu siguranță muream”, ne-a declarat Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer Romania.

Medicamentele anti-Covid ucid

Reprezentanții asociațiilor bolnavilor de cancer ne spun că remdesivirul nu a ajuns deloc în spitale și că medicii folosesc medicamente care agravează starea pacienților cu comorbidități. ”Remdesivirul încă nu a ajuns la spitale, iar acesta se folosește când pacientul este deja în ATI. În spitalele europene, medicii tratează pacienții, dincolo de protocoale, conform experienței acumulate. La noi, oricât s-ar lupta medicii, nu o pot face cu mâinile goale. Iar acest Remdesivir nu au de unde să îl ia și atunci administrează medicamentele pe care le au și care au fost interzise deja de Organizația Mondială a Sănătății”, susține Cezar Irimia.

În prospectul Plaquenil (hidroxiclorochină) sunt trecute efecte adverse extrem de grave, care pun în pericol viața bolnavilor. ”Hidroxiclorochina poate determina tulburări ale ritmului inimii la anumiți pacienți și trebuie luate măsuri de precauție atunci când aveți afecțiuni ale inimii sau istoric de atac de cord (infarct miocardic), aveți un dezechilibru al concentrațiilor de săruri din sânge (în special valori scăzute de potasiu sau de magneziu) sau dacă luați medicamente care afectează ritmul inimii dumneavoastră. Dacă aveți palpitații sau bătăi neregulate ale inimii, trebuie să informați imediat medicul dumneavoastră. Dacă luați Plaquenil este posibil să apară semnele și simptomele unei boli grave care afectează mușchiul inimii (cardiomiopatie), în unele cazuri letală”, se arată în prospectul medicamentului.

Teoretic, Remdesivirul ar fi trebuit să ajungă în țară

În data de 7 august ar fi trebuit să ajungă în România 6.026 de flacoane Remdesivir pentru asigurarea tratamentului a 1.200 de pacienți eligibili, prin contractual finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare. Totodată, în data de 11 septembrie, în România ar fi trebuit să intre alte 10.336 flacoane pentru 2.067 de pacienți, iar în 9 octombrie sunt programate alte 8.795 de flacoane pentru 1.759 de pacienți eligibili. ”Indicația actuală se armonizează cu principiul general al utilizării antiviralelor, cât mai precoce după debutul simptomatologiei, fiind mai eficient la pacienți cu hipoxie care nu au necesitat încă ventilație mecanică sau oxigenare extracorporeală transmembranară. Durata de administrare a devenit mai flexibilă, 5-10 zile (durata maximă pentru pacienți intubați), în funcție de evoluția clinică și de negativarea testelor PCR SARS-CoV-2”, se arată în ordinal ministrului Sănătății care stabilește ultimele protocoale de tratament anti-Covid.

Ultimele stiri

  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Exit mobile version