AcasăSOCIALAcuzații grave la adresa medicilor: ”Nu le pasă de pacienți”

Acuzații grave la adresa medicilor: ”Nu le pasă de pacienți”

Vasile Barbu: ”Este o mare debandadă în rândul medicilor”

Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, semnalează faptul că apar tot mai multe cazuri de medici cărora nu le pasă de pacienți și că, sub pretextul Covid, tratează cu superficialitate bolnavii. Acesta mai atrage atenția că există doctori care prescriu tratamente Covid și care au contraindicații pentru bolnavii cronici.

Pacienții mor pentru că nu primesc tratament pentru bolile de care suferă

Cazurile bolnavilor ajunși în spitale care nu au fost tratați pentru că erau suspecți de Covid s-au înmulțit alarmant. Ultimul de acest gen, semnalat la Buzău, este al unei femei căruia medicii nu i-au administrat niciun tratament, în condițiile în care familia le-a comunicat despre boala cronică de care suferea pacienta. Pentru că a avut febră, medicii au întârziat ore bune intervenția, până când starea bolnavei s-a agravat. Ulterior au internat-o la ATI, unde a și decedat la scurt timp. Familia a refuzat să semneze că decedata era suspectă de Covid și a așteptat rezultatul testului. Test care s-a dovedit negativ.

”Acum vă întreb eu pe voi, cei care mi-ați lăsat sora să moară: Cum mai puteti dormi linistiți știind ca ați lăsat-o singură să agonizeze? Nu i-ați aprins o lumânare, nu ați facut nimic să-i prelungiți cumva zilele. Jurământul l-ați uitat? Pentru cei 500 de euro în plus ce va intră în buzunar lună de lună ați uitat să mai fiți oameni? Opriți această mizerie. Lăsați-ne să ne tratăm bolnavi in spitale. Nu ne mai condamnați la moarte! Lăsați oamenii să-și îngroape morții creștinește. Iar voi, voi toți cei care ați distrus o lume, de atât să aveți parte: de ceea ce am eu acum în suflet!”, scria sora decedatei.

Suspiciunea de Covid este criminală

Sunt foarte multe cazuri de suspiciune de Covid în care nu se mai fac niciun alt fel de investigații medicale și tratamente, atrage atenția Vasile Barbu, Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP).

”La ora actuală este o mare debandadă în comportamentul medicilor. Eu nu știu ce le-a făcut acest Covid unora dintre medici. Eu cred că mai degrabă le-au făcut rău salariile și sporurile, pentru că nu se mai ocupă de pacienți. Acești medici au salarii atât de mari, încât nu-i mai interesează pacientul. Și sunt pacienți tratați atât de superficial, invocându-se Covidul. Sunt simptomatologii care, de fapt, ascund alte afecțiuni, dar ele sunt suspicionate ca fiind Covid. De multe ori rezultatele testelor vin peste 24-48 de oare, timp în care starea pacientului se complică atât de mult, încât în perioada următoare nu mai pot fi salvați. Se constată că sunt negativi, dar, din păcate, din cauza întârzierii tratamentului, bolnavii mor. Suspiciunea asta de Covid și lipsa altor investigații și tratamente sunt criminale”, ne-a declarat Vasile Barbu, președintele ANPP

Salarii de peste 30.000 de lei

Unii medici iau foarte mulți bani, iar munca grea o fac asistentele, susține președintele ANPP. ”Medicii știu că pacienții au comorbidități și nu ar trebui să trateze întâi Covid și după aceea restul, trebuie să trateze în același timp. Multe cadre medicale au rămas însă pe Decretul din starea de urgență, care spunea că trebuie tratați cei a căror viață este pusă în pericol în următoarele 24 de ore. Dacă nu intervin la timp, complicațiile și riscurile sunt foarte mari. Poate pacientul nu moare acum, dar poate să moară peste trei zile sau peste trei luni pentru că medicul nu a intervenit atunci când trebuia. Și nu este normal ce se întâmplă. Mai ales că acești medici iau foarte mulți bani, cel mai mare venit al unui medic în această perioadă ajungând la 33.800 de lei. Medicii intră foarte puțin sau deloc la bolnavii Covid, doar asistentele iau contact cu bolnavii, care sunt și cele mai expuse. Se plâng pacienții că medicii nu vin la ei, și la Spitalul Matei Balș și la Victor Babeș, se întâmplă același lucru și la Iași. De multe ori, medicii nu țin cont de comorbidități și administrează tratamentele Covid care sunt contraindicate pentru bolile de care suferă oamenii și atunci să nu ne mai mirăm că pacienții mor pe capete. Mai mult, sunt luați pacienții de acasă, fără acte medicale, nu li se face o anamneză și sunt băgați la izolare până când apar tot felul de simptome. Abia atunci sunt luați și duși la Terapie Intensivă. Totodată, li se dă o mâncare foarte proastă, nu au apă suficientă și nu au nici ventilație, sufocându-se în căldurile de acolo”, ne-a mai precizat Vasile Barbu, președintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.582 afisari

11 COMENTARII

  1. Ma intreb daca dupa disparitia acestui virus medicii vor mai sti sa puna un diagnostic.Acest covid 19 le a acoperit toata nestiinta si ignoranta.Suntem pe primul loc in Europa la nr de decese.Oare acest lucru nu ne da informatii despre incapacitatea medicilor?

  2. Arafat sluga OMS a distrus sistemul medical. El a implementat aceasta stare prin legea carantinarii și romanii slugi ca de obicei din istorie au plecat capul. Striga doar cei suferinzi. La restul nu le pasa decât când le vine rândul… ca la abator.

    • Arafat este un pion trimis la înaintare și va deveni țapul ispășitor. Dispozițiile sunt venite mult mai de sus și sunt respectate cu sfințenie de guvernul din care face parte și ministrul Tătaru, șeful lui Arafat. Arafat este un executant, nu face nimic de capul lui.

      • Ba eu cred că e INVERS.. Nu Tătaru este cel care stă in mijlocul securiștilor in poza aia a lui Metin Cerchez, ci Arafat. Sunt multe de spus despre Arafat, și nici un lucru bun.

  3. Din pacate asta este realitatea din spitale!!Asistentele fac totul,în timp ce medicii stau ascunsi de teama covidului.In Spitalul Universitar sunt foarte multe cadre infectate si nu se ia nici o masura,din contra personalul este obligat să vină la serviciu.

  4. Ma intreb daca nu cumva primul mesaj de mai sus nu este trimis de Tatar,Arafat <Vela ,Iohanis,Orban si nesemnaqt doar din dispret pentru romani si desigur si fata de medici care nu sunt incapabili sau lenesi sau indiferenti fata de pacientiU asa au ordinele de sus.

  5. Mulțumesc domnule doctor ca ați spus tot, tot ce gândim si întâmpinam și noi. In România dacă nu ai mulți bani, relații, nu ești persoana importantă, politician, mori cu zile, respect profesia de medic, insa sunt mulți medici slab pregătiți cărora nu le pasa de bolnavi și nu se apleacă asupra lor.

  6. Din pacate aceasta atitudine se întâlnește în egală măsură la tot personalul medical: medici, asistente, infirmieră. Trist dar adevarat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger