Cauta

Va livra România armament Ucrainei? Ce spune Ciolacu: „Sunt ferm convins că…” – VIDEO

Va livra România armament Ucrainei? Ce spune Ciolacu: „Sunt ferm convins că...” - VIDEO

După recenta vizită pe care a făcut-o în Ucraina, unde a fost împreună cu premierul Ciucă și cu ministrul de Externe Aurescu, al treilea om în stat și, totodată, liderul PSD a fost întrebat despre posibilitatea ca România să livreze armament Ucrainei. Iar Ciolacu a făcut trimitere la nevoia de a exista un cadru legal.

„A fost această discuţie, cum este normal să o avem, în primul rând să existe şi un cadru legislativ şi să vedem şi evoluţia din Ucraina”, a susținut Marcel Ciolacu, joi, 28 aprilie, de la sediul PSD.

În momentul în care a fost întrebat de presă dacă suntem pregătiţi să livrăm armament Ucrainei, Ciolacu a dat următorul răspuns: „Sunt ferm convins că România este pregătită, dacă vom intra într-o astfel de etapă şi vom lua o astfel de decizie”.

Ciolacu: „Părerea mea că România este pregătită”

Și nu au fost singurele declarații pe care le-a făcut Ciolacu pe acest subiect, după recenta vizită la Kiev, la peste 60 de zile de la izbucnirea războiului din Ucraina. „România este pregătită. De aceea s-au făcut aceste deplasări, ca să oferim mai mult ajutor, să punem la punct anumite aspecte care nu se puteau decât prin întâlniri face to face şi, dacă va fi nevoia, România va lua o astfel de decizie”, a completat președintele Camerei Deputaților.

Cât despre tipul de armament ce ar putea fi trimis, liderul PSD a spus că nu e „specialist în armament, nici ușor, nici greu” și că nu a discutat cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu, dar că „România trebuie să fie pregătită legal, şi cu o decizie politică”. „Părerea mea că România este pregătită (…) în acest moment”, a mai declarat Ciolacu.

Ciucă, întrebat cu subiect și predicat: „România va livra arme în Ucraina?”. Ce răspuns a dat premierul

Declarațiile liderului PSD vin la doar o zi după ce premierul Ciucă fusese întrebat, într-o conferință la Palatul Victoria, dacă România va livra arme în Ucraina.

„România, după cum știți, am avut o decizie prin care am asigurat transferul de echipament de protecție și muniție, în continuare analizăm solicitările pe care guvernul ucrainean le va înainta și în funcție de aceasta vom lua o decizie”, a spus Nicolae Ciucă.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Exit mobile version